Brilstand bij FC Utrecht O16

27 oktober 2019

Een wedstrijd die eindigt in 0-0 hoeft niet per se saai te zijn. Vandaag precies zo'n wedstrijd. Alleen erg jammer dat door vals spel een zeker doelpunt niet werd toegekend.

De eerste fase van de wedstrijd tastten de teams elkaar af. Rond de tiende minuut een kopbal van Junior ten Hoor voorlangs en direct daarna een kopbal Max de Ligt net over uit een corner. Daarna controle van FC Utrecht over de wedstrijd maar kreeg minder kansen. Na een goede aanval en een overtreding in het strafschopgebied mocht FC Utrecht de bal op 11 meter leggen. Aurelio Oehlers wist helaas de penalty niet te benutten. Tien minuten later redde Sep van der Heijde op fabelachtig wijze op een inzet van Ajax.

Tweede helft Ajax met wat meer overwicht en wist door veel beweging op het middenveld kansen te creĆ«ren. Een buitenspel goal werd afgekeurd dus FC Utrecht wist de nul te houden. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd er een voorzet ingeschoten door Olivier van Eldik maar gestopt door de doelman van Ajax. Een voorzet ver in blessuretijd van FC Utrecht werd aan het einde van de wedstrijd binnen geschoten door Lucas Conen. De bal belandde achter de doellijn. De keeper duwde de bal terug het veld in en ondanks juichende spelers en publiek liet de scheidsrechter doorspelen. Vijf seconde later was het tijd .................