Beloftenploeg naar Zuid-Holland

04 oktober 2019

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) Keuken Kampioen Divisie-match in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen FC Dordrecht.

Voor Jong FC Utrecht zijn het drukke tijden. De ploeg van trainer/coach René Hake speelde afgelopen maandag nog tegen Helmond Sport en reist vandaag af naar Dordrecht. De beloftenploeg wil zich revancheren voor het 1-1 gelijkspel tegen de Brabantse ploeg uit Helmond. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht kent een uitstekende start van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Na 8 wedstrijden staat de ploeg van trainer/coach René Hake op plek 7 met 14 punten. De beloftenploeg uit de Domstad is bezig aan reeks ongeslagen wedstrijden. In de laatste 5 duels (Jong PSV, NAC Breda, FC Den Bosch, Roda JC en Helmond Sport) werd 3 keer gewonnen en 2 keer gelijkgespeeld. 

Effectief
Jong FC Utrecht speelde afgelopen maandag op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Helmond Sport. Het duel met de huidige nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie eindigde in een 1-1 gelijkspel. “Ja ik ben wel teleurgesteld”, zei trainer/coach René Hake na afloop van dit Keuken Kampioen Divisie-duel. “Voor een groot gedeelte van de wedstrijd was het voetballend oké en creëerde we een flink aantal kansen. Maar we waren vandaag, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, niet effectief genoeg.”

Vorig seizoen
FC Dordrecht tegen Jong FC Utrecht is een duel tussen de huidige nummers 18 en 7 van de Nederlandse Eerste Divisie. In het afgelopen seizoen werd dit duel gespeeld op de allerlaatste speelronde. Toen was het Mitchell van Rooijen die met een schitterend doelpunt, waarbij hij de bal achter zijn standbeen in het doel werkt, in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de winnende 1-2 maakte. Zijn doelpunt zorgde er destijds voor dat de Domstedelingen het seizoen niet als laatste maar als een-na-laatste eindigde. 

FC Dordrecht
De Schapekoppen zitten in een minder goede fase. Van de laatste 5 wedstrijden werd er 1 gewonnen (2-0 tegen NEC Nijmegen), 1 verloren (3-2 tegen Almere City FC) en 3 keer keer gelijkgespeeld. De ploeg van hoofdtrainer Claudio Braga wil er vandaag (vrijdag) dus alles aan doen om de punten in Dordrecht te houden.

Live verslag via Twitter

De wedstrijd FC Dordrecht – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in het Riwal Hoogwerkers Stadion om 20.00 uur. Flitsen van het duel met De Schapekoppen komen voorbij in het schakelprogramma van FOX Sports. Het verslag van de volledige partij volgen? Dat kan via het Twitterkanaal van FC Utrecht!