Beloftenkraker: Jong Ajax - Jong FC Utrecht

21 oktober 2019

Ploeg van René Hake vanavond (maandag) in actie op De Toekomst.

Een heuse beloftenkraker vanavond (maandag) in Amsterdam. Daar staat Jong FC Utrecht, op De Toekomst, tegenover Jong Ajax. Met andere woorden: de hoogst geklasseerde beloftenploeg van Nederland gaat op bezoek bij het één na best presterende talententeam van het land. De aftrap van de Keuken Kampioen Divisie-clash is om 20.00 uur.

Vrijdag baarde Jong FC Utrecht, bepaald niet voor het eerst dit seizoen, opzien door een goed resultaat neer te zetten tegen één van de torenhoge titelkandidaten. Hielden de Utrechtse beloften eerder deze jaargang NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion nog op 0-0, vrijdag op een sfeervol en goedbezocht Sportcomplex Zoudenbalch werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen kampioensfavoriet De Graafschap. Jonas Arweiler was met twee treffers de uitblinker aan de kant van de Domstedelingen, die mede dankzij het op de Superboeren veroverde punt nu op plek vijf van de Keuken Kampioen Divisie bivakkeren.

‘Goede dingen meenemen’
“We speelden goed, konden mee in de passie en strijd van De Graafschap en haalden uiteindelijk een resultaat”, zei trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht na afloop van de remise tegen de Achterhoekers. “Het is belangrijk om de goede dingen van deze wedstrijd mee te nemen naar die tegen Jong Ajax”, blikte hij ook al meteen vooruit. “Een interessant duel. We moeten zorgen dat we de spelers goed voorbereiden en weer een goede wedstrijd spelen”, aldus de oefenmeester die tot Beste Trainer van de Eerste Periode werd verkozen in de Keuken Kampioen Divisie.

Weerzien met Mitchell van der Gaag
Tegenstander Jong Ajax behoort al jaren tot één van de sterkste ploegen op het één na hoogste voetbalniveau van Nederland. De Amsterdammers verloren afgelopen vrijdag desalniettemin met 3-2 in een uitduel van Jong AZ. Daarvoor baarde het team dat oud-FC Utrecht’er Mitchell van der Gaag als trainer opzien door met 1-4 in Maastricht van MVV te winnen en met 6-0 FC Eindhoven te kloppen in Amsterdam. Daar zijn de Ajax-beloften trouwens ijzersterk: vier gespeeld, tien punten.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong Ajax – Jong FC Utrecht begint om 20.00 uur. Via Twitter doet FC Utrecht vanuit De Toekomst live verslag van het onderonsje tussen de twee sterkste beloftenteams van Nederland van dit moment.