Een jubileumwedstrijd is het, in zekere zin: FC Utrecht – PSV. Het is namelijk de 50ste keer dat de Eindhovenaren in de Eredivisie op bezoek komen in de Domstad. Van de 49 eerdere onderonsjes in Utrecht won de FC er 9. De Eindhovenaren pakten 24 keer de volle buit en 16 keer eindigde het treffen onbeslist.

De laatste keer dat FC Utrecht en PSV in de Eredivisie tegenover elkaar stonden, was op 10 februari van dit jaar. Toen werd het in Stadion Galgenwaard 2-2. Daarmee maakte FC Utrecht een einde aan een serie van 12 Eredivisienederlagen tegen de ploeg uit de Lichtstad.

De laatste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie van PSV won, was op 16 september 2012. Die dag was het Dave Bulthuis die Stadion Galgenwaard in extase bracht: 1-0.

De laatste keer dat FC Utrecht in alle competities van PSV won, was op 4 februari 2016. Toen, in de kwartfinale van de KNVB Beker, wonnen de Domstedelingen in het Philips Stadion met 1-3. Met twee treffers maakte Bart Ramselaar destijds letterlijk en figuurlijk het verschil namens FC Utrecht. De Amersfoorter zou later voor PSV gaan spelen, maar is inmiddels weer terug thuis in de Domstad.

FC Utrecht begon met 2 zeges aan het seizoen. In de 7 wedstrijden die daarna volgden, werden nog eens 2 overwinningen geboekt.

Bart Ramselaar verkaste deze zomer van PSV naar FC Utrecht en treft zaterdag dus veel oud-ploegmakkers.

PSV is ongeslagen in de laatste 15 wedstrijden die het speelde in alle competities (12 overwinningen, 3 remises) sinds de 2-1 nederlaag bij FC Basel in de kwalificatiefase van de Champions League op 30 juli.

FC Utrecht heeft na 9 speeldagen 14 punten en kan voor het eerst sinds 2012/2013 meer dan 15 punten pakken in de eerste 10 wedstrijden van het Eredivisieseizoen.

PSV incasseerde in de laatste 14 Eredivisiepartijen die het speelde telkens maximaal 1 doelpunt. De laatste club die minimaal 2 keer scoorde in de Eredivisie tegen PSV was Vitesse op 7 april.

Van de laatste 11 Eredivisiethuiswedstrijden die FC Utrecht speelde, werd er slechts 1 verloren. Dat was tegen VVV-Venlo (1-2). Van de laatste 6 thuispartijen van FC Utrecht, leverden er liefst 5 een overwinning op.

PSV won dit kalenderjaar in de Eredivisie 6 van de 13 uitwedstrijden die het speelde.

FC Utrecht zette vijf van de laatste zes thuiswedstrijden in de Eredivisie in winst om.

Gyrano Kerk is met 4 treffers op dit moment de clubtopscorer van FC Utrecht. Vorig seizoen maakte Kerk z’n eerste goal van het seizoen tijdens zijn dertiende match van de jaargang. Nu staat hij na 9 partijen dus al op 4 goals.

Donyell Malen is op dit moment clubtopscorer van PSV en topschutter van de Eredivisie. De aanvaller heeft al 10 keer doel getroffen. Malen maakte 9 van die 10 goals in Eindhoven. De enige spelers die dit seizoen vaker dan 10 keer scoorden tijdens de eerste 10 speelrondes van een seizoen waren Mateja Kezman (11 in 2002/2003) en ex-FC Utrecht’er Dries Mertens (ook 11, in seizoen 2011/2012).

Adrián Dalmau kan de eerste speler worden sinds Ruud Boymans in 2014 die in elk van zijn eerste 3 thuiswedstrijden namens FC Utrecht in de Eredivisie tot scoren komt. Boymans kreeg het destijds voor elkaar om in zijn eerste 5 thuisduels als FC Utrecht-speler het net te vinden.

PSV-goalie Robbin Ruiter speelde 138 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht. Daarmee staat hij in de top 5 van keepers met de meeste Eredivisiepotten namens de Domstedelingen, samen met Jan-Willem van Ede (409), Harald Wapenaar (151), Jørgen Hendriksen (146) en Hans van Breukelen (142).

Naast de al eerder genoemde Bart Ramselaar (62 Eredivisiematchen, 6 goals) is ook Adam Maher een speler in de huidige selectie van FC Utrecht met een PSV-verleden. Maher kwam namens de Eindhovenaren tot 72 Eredivisiepartijen en scoorde daarin 12 maal.