Worldwide: Beckham laat Agudelo-optie onbenut

20 november 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Juan Agudelo, Rodney Antwi en Nassir El Aissati.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een spannende dag voor Juan Agudelo, de doelpuntendrang van Rodney Antwi en de plannen van Nassir El Aissati.

Het was een behoorlijk omvangrijke lijst, maar zijn naam stond er toch echt tussen. Die van Juan Agudelo, op het MLS Expansion Draft-menu. MLS Expansion Draft? Dat verdient uitleg. Kort samengevat: een evenement waarbij de teams die nieuw toetreden tot de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS allebei maximaal vijf spelers, live, mogen kiezen uit de selecties van alle andere in die competitie spelende teams. Elke club mag een aantal spelers uitsluiten van deelname, maar moet ook de nodige troefkaarten op tafel leggen. Eén van de voetballers die nieuwkomers Inter Miami CF en Nashville SC dinsdagavond konden kiezen: voormalig FC Utrecht-spits Agudelo.

De international van de Verenigde Staten zal het evenement dan ook met veel belangstelling hebben bekeken. En zag hoe Nashville SC en het Inter Miami CF van niemand minder dan David Beckham uiteindelijk voor andere voetballers kozen. Voor Agudelo viel de spanning weg toen Nashville SC eenmaal voor zijn New England Revolution-teamgenoot Jalil Anibaba koos; bij elke aan de MLS Expansion Draft deelnemende club kan namelijk maximaal één speler worden weggevist. Agudelo, trouwens, speelde dit seizoen voor New England Revolution 31 officiële partijen en kwam daarin in totaal 4 keer tot scoren.

Antwi aast op Bulgaarse topschutterskroon
Over naar Rodney Antwi dan. Zijn naam komt met enige regelmaat voorbij in deze rubriek en dat is volledig Antwi’s verdienste. De oud-speler van FC Utrecht, tegenwoordig actief voor de Bulgaarse laagvlieger FK Tsarsko Selo Sofia 2015, is inmiddels opgerukt naar de tweede plaats op de topscorersranglijst van de hoogste divisie van Bulgarije. Alleen routinier Dimitar Iliev van Lokomotiv Plovdiv maakte meer goals dan Antwi; 10 om 9. Daarbij mag dan gerust worden aangetekend dat Iliev speelt voor de (verreweg) meest scorende ploeg van het land en dat veertig procent van de goals die hij maakte, strafschoppen betrof. Antwi, die aast op de Bulgaarse topschutterskroon, scoorde enkel vanuit open spel en staat niet bij een titelkandidaat op de spelerslijst, maar bij een team dat strijdt voor lijfsbehoud. Dat maakt het extra knap dat hij zo vaak de weg naar het net weet te vinden.

Het plezier terugkrijgen is voor El Aissati nu het voornaamste
Een oud-ploegmakker van Antwi bij Jong FC Utrecht, Nassir El Aissati, maakte afgelopen weekend eindelijk weer eens de negentig minuten vol. Dat deed de middenvelder uit de FC Utrecht-jeugd in het shirt van De Meern, dat met 3-0 verloor van FC Uitgeest. El Aissati komt terug van een blessure. “Bij De Meern wil ik het plezier in het voetbal terugkrijgen”, vertelde hij aan Algemeen Dagblad. “Daarna hoop ik weer een stapje omhoog te maken of de kans te krijgen op een buitenlands avontuur.”

Volgende week aflevering 63 van FC Utrecht Worldwide!