Op een drassig en winderig achteraf veldje (EVC in Edam) moest vandaag de competitiewedstrijd worden gespeeld tegen FC Volendam. De jolige stemming in de bus sprak weinig vertrouwen uit naar de wedstrijd toe. FC Utrecht startte dus ook belabberd aan de wedstrijd en kreeg door slordig handelen enkele kansen tegen. In de eindfase waren de FC spelers niet gelukkig en wisten maar twee kansen te benutten voor de rust. Het derde doelpunt werd ook nog gescoord maar op dubieuze wijze afgekeurd vanwege buitenspel. Met strijd en werklust kwam Volendam weer in de wedstrijd en werd de 1-2 ruststand een feit.

Met nog wat warme thee in de benen werd FC Utrecht met de rug in de eigen 16 gezet. Er was te weinig inzet en beleving. Binnen een mum van tijd werd dan ook de 3-2 stand op het scorebord gezet. Sep van der Heijden, die al niet fit aan de wedstrijd begon, moest het veld verlaten en werd vervangen door Remi Akanni, inderdaad de linksback van de eerste helft. Door twee geblesseerde keepers moest er geïmproviseerd worden. De spelers wisten dat er geen speler van Volendam mocht doorbreken. Dit hielp enorm om het tempo weer omhoog te krijgen en de 3-3 en 3-4 te scoren. Een wedstrijd met fifty-fifty sterke en zwakke momenten, maar een hele mooie overwinning. Als je het hebt over lef, initiatief, passie en strijd, dan hebben de jongens dit zeker getoond.