FC Utrecht wist dat het bij winst een grote stap zou gaan maken richting kampioenspoule. Hier tegenover stond dat Excelsior ook moest winnen om weer op de vierde plek te komen, welke AZ een dag eerder van Excelsior had over genomen door te winnen van Sparta. Het tempo lag de eerste helft erg hoog. De grootste kansen waren voor FC Utrecht. Excelsior probeerde druk te zetten op de opbouw van FC Utrecht, maar dit lukte vrijwel niet. De middenvelders en spitsen wisten steeds door de verdediging van Excelsior te snijden. De eerste helft ging FC Utrecht dan ook de rust in met een 0-2 voorsprong, met doelpunten van Aurelio Oehlers en Storm Streng.

De tweede helft begon door de gasten te mat en werd de laatste kans van Excelsior in gezet met strijd en passie. In deze fase van de wedstrijd was FC Utrecht niet voldoende bij de les. De duels werden niet gespeeld en de strijd werd gevoerd rond de 16 van FC Utrecht. Na 15 minuten wist FC Utrecht een beetje onder de druk vandaan te komen. Het prettige is dat er werd getemporiseerd door goed positiespel en rust in balbezit. Uiteindelijk werd de vrije man weer gevonden op het middenveld. De laatste 20 minuten waren weer voor FC Utrecht en werd de eindscore van 0-3 bereikt door een goal van Bent Driessen.