'Veerkracht' dat is het toverwoord deze weken bij Utrecht O17. Daar waar menig toeschouwer er na een Utrechtse achterstand niet meer in gelooft, toont de ploeg van trainer Rudy Jansen dus veerkracht en weet de opgelopen achterstand goed te maken. Was vorige week Heerenveen daarvan het slachtoffer, toen 3 minuten voor tijd een achterstand nog werd omgezet in een overwinning en bijna hadden de Domstedelingen de volgende bekerronde gehaald, nadat in blessuretijd een 2-4 achterstand nog werd goedgemaakt, maar waar het in de strafschoppenserie alsnog  misging. Deze zaterdag keek O17 thuis tegen PEC Zwolle bij de rust tegen een 0-2 achterstand en opnieuw herrees Utrecht en boog in de tweede helft de achterstand om in een 3-2 overwinning.
Om nou te zeggen dat Utrecht slecht begon aan de wedstrijd, zoals de laatste twee keer, nee! Desondanks waren er weinig kansen te noteren, want de Utrechtse voorhoede gaf de eerste helft 'niet thuis'. De tegenstander kwam ook nauwelijks tot een goede aanval en dus ook niet tot scoremogelijkheden. Dat veranderde echter na een half uur, toen bij een vrije trap Utrecht spits Mees Rijks zijn tegenstander, Gijs van Enk, liet lopen en de laatste keeper Mikki van Sas kansloos liet: 0-1. En vlak voor rust verspeelde middenvelder Imanuel Bonsu knullig de bal en daar wist Zwolle spits Zico Soree wel raad mee: 0-2. Trainer Rudy Jansen greep in de rust in en verving aanvallers Mees Rijks en Juruël Bernadina door Dion Versluis en Aurelio Oehlers. Bovendien moest nog geen vijf minuten in de tweede helft centrale middenvelder Achraf Boumenjal  geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger heette linker vleugelaanvaller Mohamed Akharaz, waardoor Stan Wassenaar van de linksbuiten plaats naar het middenveld verhuisde. Akharaz had slechts vijf minuten nodig om voor de aansluitingstreffer te zorgen. Utrecht domineerde en een paar prachtige aanvallen rolden op het doel van Zwolle doelman Jens Scholman af. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker: een prachtige voorzet van de vandaag uitblinkende Ky-mani van Gonter, werd vallend door Dion Versluis binnengekopt. O17 ging daarna op jacht naar de overwinning. Oehlers vond echter Scholman op z'n weg en een omhaal van Akharaz had een beter lot verdiend. Maar een kwartier voor tijd was het dan toch raak:  opnieuw Akharaz vond het net na een splijtende pass van Bonsu. Zwolle moest dus op zoek naar de gelijkmaker, maar kansen daarvoor kwamen er nauwelijks. Sterker nog, Utrecht kreeg kansen om de voorsprong te vergroten. De beste kans daartoe was voor Oehlers, maar zijn kiezelharde schot spatte op de lat uiteen. Het bleef daarmee bij 3-2. Trainer Rudy Jansen in de nababbel: "Ik zeg altijd: tevredenheid maakt lui. We deden het in de competitie tot nu toe prima, maar moeten ons realiseren dat we elke week opnieuw alles moeten geven. Dat deden we de eerste helft dus niet voldoende. De concurrentie binnen de selectie is groot, iedereen is fit, en je kunt je dus niet permitteren om het rustig aan te doen. Ik ben natuurlijk tevreden over de weerbaarheid van de ploeg, maar zoals ik in de voorbespreking op deze wedstrijd al zei, ik zie liever een voorpsprong, dan dat we elke keer een achterstand moeten goedmaken."
Utrecht handhaaft zich met deze zege op de tweede plek, één punt achter koploper Feyenoord. Komende zaterdag komt FC Volendam naar Zoudenbalch (aanvang 14.30).
"29  0-1  Gijs van Enk
"38  0-2  Zico Soree
"55  1-2  Mohamed Akharaz
"60  2-2  Dion Versluis
"76  3-2  Mohamed Akharaz
Opstelling FC Utrecht O17: Mikki van Sas, Ky-mani van Gonter, Wes Bottenburg, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek, Imanuel Bonsu, Juruël Bernadina ("46 Aurelio Oehlers), Joshua Mukeh, Mees Rijks ("46 Dion Versluis), Achraf Boumenjal ("50 Mohamed Akharaz), Stan Wassenaar ("86 Siep Keulemans).