Met veel wind tegen startte de Utrechtse ploeg met veel dynamiek en bluf. Ajax werd teruggedrongen en had het moeilijk. Uit het niets, na slecht wegwerken, stond het 1-0 en direct erna 2-0 na een slechte terugspeelbal. Voor rust werd nota bene de 3-0 nog gescoord en dit was dan ook de ruststand. Ajax zat in een zetel en had het balverlies van de Domstedelingen goed afgestraft. Na de rust een ontketend FC Utrecht dat al na 2 minuten de 3-1 scoorde middels Nazjir Held. Grote kansen volgden voor FC Utrecht en het was wachten op de 3-2. Echter was het ineens 4-1 na wederom balverlies rond de middenlijn, waarna de linksbuiten van Ajax vrije doortocht kreeg. Hij pakte dit kadootje prachtig uit. Dat de 5-1 wederom zonde was, maar ook een teken dat taken bij een corner verdedigend goed uitgevoerd dienen te worden. Al met al een verdiende nederlaag voor de ploeg die ook in deze wedstrijd liet zien goed te kunnen voetballen. Tijd voor de volgende stap in het bewustzijn dat over een half jaar de bovenbouw nadert. Met de weerbaarheid en de eensgezindheid als belangrijke wapens gaat dit de mannen zeker lukken. Volgende week wacht Sparta Rotterdam.