Er zijn van die wedstrijden, waarbij een team met de beste bedoelingen het veld opstapt en toch maar moeizaam in staat is om de wedstrijd naar wens in te vullen. Zo'n wedstrijd legde FC Utrecht O19 vandaag op de mat.

De start van de wedstrijd was rommelig. Balbezit duurde nooit erg lang en de thuisploeg had zichtbaar moeite met zichzelf. Almere City voelde dat feilloos aan en probeerde daarvan te profiteren. Dat bracht hen ondanks een aantal kansen en mogelijkheden geen succes. Toch, na een matig verlopen 1e helft, wist de thuisploeg vlak voor rust via Yassine Tekfaoui de score te openen.

Terug in de kleedkamer hield trainer Robert Wijnands zijn ploeg de spiegel voor en liet hen weten dat er in de 2e helft toch echt uit een ander vaatje getapt moest worden.

Na de hervatting liet Almere City duidelijk zien voor de aansluiting te gaan. Dat lukte ook bijna, maar Utrecht doelman Jord Ruijgrok wist dat te voorkomen. Even later lachte het geluk de thuisploeg toe, toen Denso Kasius binnen de beruchte lijnen werd neergelegd en scheidsrechter Vlegels resoluut naar de stip wees. Een buitenkans om de score uit te bouwen. Aanvoerder Djevencio van der Kust klaarde het klusje bekwaam.

Almere City gaf zich niet gemakkelijk gewonnen en zette een aantal keren aan om het tij te keren. Maar steeds lukte dat niet. Defensief stond het goed bij de Utrechters en Jord Ruijgrok hield de bezoekers een aantal keren bekwaam van scoren af.

De tijd verstreek en de vermoeidheid nam toe, wat resulteerde in meer ruimte en dus meer mogelijkheden voor beide ploegen. Maar er werd niet meer gescoord. Het bleef 2-0 voor de thuisploeg.

Een korte nababbel dit keer, door trainer Wijnands:
"Ja, goed. Een mindere wedstrijd spelen en toch winnen. Dat is fijn, en dat is ook wel eens anders geweest. Over het geheel genomen gaven wij weinig weg, op een enkele kans na. Vandaag was het van belang om de punten hier te houden, want tegen de wat lager geklasseerde ploegen winnen is niet vanzelfsprekend. Maar dat deden wij wel, met een fraaie 2e plaats als resultaat."

FC Utrecht O19 - Almere City O19 2-0
42. 1-0 Yassine Tekfaoui
49. 2-0 Djevencio van der Kust (p)

FC Utrecht O19
Jord Ruijgrok, Denso Kasius, Rick Meissen, Reda Akmum (8. Ruben Kluivert), Djevencio van der Kust, Nathan Holder, Rivillino Neslo, Raymond Huizing (65. Oussama Alou), Özcan Yasar (70. Tommy van Butselaar), Zineddine Bourebaba (83. Yuya Ikeshita), Yassine Tekfaoui (80. Fabio Hendriksen)

Komende dinsdag (26-11) speelt FC Utrecht O19 een doordeweekse wedstrijd in Rotterdam. De ploeg gaat dan op bezoek bij Feyenoord O19. Volgende week zaterdag (30-11) staat er weer een uitwedstrijd op de rol, nu in het hoge noorden. Daar wacht koploper FC Groningen O19.