Zaterdagochtend 10.30 in een koud en winderig Volendam. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Abouyahya stonden beide teams 1 minuut stil i.v.m. het statement tegen racisme.

Eerder dit seizoen op 5 oktober verloor FC Utrecht O14 thuis met 3-6 van FC Volendam, we waren dus gewaarschuwd!

Vanaf het begin van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. FC Volendam zette direct druk en creëerde meteen al een kans. Gelukkig ging het schot van de lange spits voorlangs. Beide teams waren slordig in de opbouw, in de 20e minuut weer een aanval van FC Volendam, een voorzet die in de 16 belandde waarop de spits van FC Volendam hard uithaalt maar gelukkig blokte Sven Weijs! Vervolgens een goede tegenaanval van FC Utrecht met een goede pass op de snelle Jahlani Fonteni, die richting de 16 ging en rakelings over het doel schoot. In deze fase van de wedstrijd kreeg FC Utrecht meer grip op de wedstrijd. In de 25e minuut een corner voor FC Utrecht, genomen door Jahlani Fonteni, de kopbal van Olivier van Zijl werd ternauwernood gepakt door de keeper van FC Volendam. In de 28e minuut was het dan wel raak. Een goede aanval van FC Utrecht, voorzet van Jahlani Fonteni op Gustav Vicente die zich knap vrijspeelde en prachtig scoorde in de verre hoek: 0-1.

We gingen naar de thee met een ruststand van 0-1

FC Utrecht kwam scherp de kleedkamer uit en was meteen in de 37e minuut gevaarlijk via een grote kans voor Jahlani Fonteni die oog in oog met de keeper van FC Volendam kwam die het schot kon blokken. In de 40e minuut knullig balverlies van FC Utrecht dat hard werd afgestraft door FC Volendam: 1-1. FC Volendam speelde nu volledig offensief en zette FC Utrecht in deze fase van de wedstrijd continue onder druk. In de 45e minuut wisselde trainer Brian Groeneweg Ronnie Klaver voor Sven Weijs. In de 50e minuut weer aanval van FC Utrecht met de goede loopschoenen van Cheveyo Mul, die de bal van buiten de 16 fantastisch in de verre hoek schoot: 1-2! In de 52e minuut kwam Torben Bos in het veld voor Jonathan Thijs. In de 53e minuut een goede pass van Gustav Vicente op Cheveyo Mul die net niet de touwen kon raken, zijn schot ging naast. FC Volendam bleef gevaarlijk en kreeg via een kopbal de bal in het doel: 2-2. De spannende fase van de wedstrijd verdween langzaam. Beide teams leken voor één punt of te gaan. Of zou er toch nog een winnaar uit de strijd komen. Het werden de gastheren die in de 60e minuut konden scoren na knullig balverlies van FC Utrecht: 3-2. In de 67e minuut kreeg Jahlani Fonteni nog één kans. Helaas ging zijn schot voor het doel langs. Eindstand 3-2.