Jong FC Utrecht op bezoek bij florerend NEC

25 november 2019

Utrechts talententeam vanavond (maandag) in Nijmegen aan de bak tegen periodekoploper.

Voor de tweede maal in een tijdsbestek van vier dagen mag Jong FC Utrecht aan de bak in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer/coach René Hake treedt vanavond (maandag) in Nijmegen aan tegen NEC, dat aan kop gaat in de strijd om de tweede periodetitel.

De beloftenploeg uit de Domstad hield afgelopen vrijdag de punten in Utrecht. Aan de Koningsweg waren de FC Utrecht-talenten met 2-1 te sterk voor Jong AZ. Doelpunten van Tommy St. Jago – voor wie het zijn eerste treffer in het betaalde voetbal was – en Justin Lonwijk leverden drie punten op en daarmee een rentree in het linkerrijtje van het klassement.

‘Een grote uitdaging’
“De laatste twee partijen waren we niet goed”, vertelde oefenmeester René Hake van Jong FC Utrecht afgelopen vrijdag, na de zege op Jong AZ. “Daarvoor hadden we drie toptegenstanders”, doelde Hake op SC Cambuur (nummer 1 van het klassement), De Graafschap (nummer 2) en Jong Ajax (inderdaad: nummer 3). “Winnen was er even niet bij. Des te lekkerder is het dan als je de smaak van het winnen weer eens kunt proeven.” NEC-uit is een duel met dé ploeg in vorm in de Keuken Kampioen Divisie. “We kunnen weer aan de bak, ja. Net zoals onze eerdere uitpartijen van dit seizoen tegen Excelsior, Go Ahead Eagles, NAC Breda en Jong Ajax wordt dit weer een grote uitdaging.”

NEC deze periode op dreef
NEC gaat aan kop in de tweede periode. De Nijmegenaren speelden zes partijen; vijf werden er gewonnen, één keer werd het gelijk. Dat was in Leeuwarden tegen koploper SC Cambuur. In de tweede periode scoorden de Gelderlanders tien maal en incasseerde de ploeg van het trainerstrio François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer slechts één treffer; dat was afgelopen vrijdag in de met 1-2 gewonnen uitmatch bij Helmond Sport. De Duitse Belg Jonathan Okita en de van PEC Zwolle gehuurde Zian Flemming zijn NEC’s clubtopscorers; allebei hebben ze vijf goals gemaakt deze jaargang.

Aftrap om 20.00 uur, live verslag via Twitter
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd NEC - Jong FC Utrecht begint vanavond in het Goffertstadion om 20.00 uur. Via Twitter doet FC Utrecht live verslag van de partij.