Jong FC Utrecht op bezoek bij FC Volendam

08 november 2019

Talenten uit de Domstad tegen Het Nieuwe Oranje gesteund door 76 meereizende supporters.

Matchday voor Jong FC Utrecht! De beloftenploeg uit de Domstad speelt vanavond (vrijdag) in het Kras Stadion tegen FC Volendam. Aan support voor het talententeam van trainer/coach René Hake alvast geen gebrek; vanuit het uitvak wordt de ploeg vanavond aangemoedigd door 76 Utrechtse supporters.

Als nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst begint Jong FC Utrecht aan de trip naar Volendam, waar de plaatselijke FC onder leiding van Wim Jonk staat en nu de twaalfde plek van het klassement bezet. Tot de selectie van Het Nieuwe Oranje behoren onder anderen de voormalig FC Utrecht-jeugdspelers Samir Ben Sallam en Ibrahim El Kadiri. Jari Vlak en Jelle Duin zijn vooralsnog de meest productieve FC Volendam-spelers in de competitie; allebei maakten zij 3 treffers.

‘Knokken en vechten’
Doelpunten van Benaissa Benamar en Reda Kharchouch zorgden ervoor dat FC Utrecht vorige week met lege handen terug naar de Domstad reisde na het bezoek aan Telstar (2-0). “Als je het voetballend moeilijk hebt, en dat is helemaal niet erg, betekent dat wel dat je moet leren knokken en vechten”, aldus trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht na de match in Velsen-Zuid. “Ik vind dat we na de 2-0 niet het Jong FC Utrecht hebben gezien dat écht de wil had om zich in de wedstrijd te knokken.”

Beloftenteams
Er is dit seizoen tot nu toe één beloftenteam in Nederland dat beter presteert dan Jong FC Utrecht. Dat is Jong Ajax, de nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie. De andere twee beloftenploegen in de competitie, Jong PSV en Jong AZ, bezetten respectievelijk de achttiende en de negentiende plaats van het klassement. Tijdens de vorige (en eerste) drie seizoenen waarin Jong FC Utrecht uitkwam in de Eerste Divisie, lukte het die ploeg steeds niet boven een andere beloftenequipe te finishen.

Awayday
Tientallen supporters van (Jong) FC Utrecht hebben besloten het duel met FC Volendam aan te grijpen voor het houden van een heuse Keuken Kampioen Divisie-awayday. In totaal worden vanavond in het uitvak van het Kras Stadion 76 supporters verwacht. Niet eerder werd de beloftenploeg in een uitduel door zo veel meegereisde aanhangers gesteund.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd FC Volendam – Jong FC Utrecht begint vanavond om 20.00 uur. Vanuit het Kras Stadion doet FC Utrecht via Twitter live verslag van de match. In het schakelprogramma van FOX Sports komen bovendien flitsen van de wedstrijd voorbij.