Jong FC Utrecht klopt Jong AZ

22 november 2019

Beloftenonderonsje op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrechts voordeel beslist: 2-1.

Jong FC Utrecht heeft de zoete smaak van de overwinning weer geproefd. De ploeg uit de Domstad was in een beloftenonderonsje met 2-1 te sterk voor Jong AZ. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt.

Jonas Arweiler schakelt nog maar eens een versnelling bij. Volle vaart op het doel van Jong AZ af, opgejaagd door enkele verdedigers van de Alkmaarders. De Duitse spits laat zich de kop niet gekmaken door de Noord-Hollanders; sterker: hij bewaart het overzicht. Rechts van hem duikt Justin Lonwijk op, en dat ziet Arweiler. Het balletje breed is op maat, de afwerking van Lonwijk naar behoren: raak! Een dik half uur gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en de 2-0 voor Jong FC Utrecht is een feit.

St. Jago opent de score
Een verdiende tussenstand is het, op dat moment. Jong FC Utrecht heeft weinig van de bezoekende ploeg te dulden en krijgt zelf ook niet de ene kans na de andere, maar gaat wel secuur met de mogelijkheden om. Een mooi voorbeeld daarvan is de 1-0. Odysseus Velanas slingert de bal vanuit een vrije trap voor het doel en daar staat Tommy St. Jago op de goede plek. En bovenal: hij doet er het juiste mee. Namelijk: ‘m tegen de touwen werken. Daarmee bezorgt de Utrechter zijn team een rappe voorsprong (1-0).

Sedlacek maakt het weer spannend
Nadat Lonwijk de marge heeft verdubbeld, bijt Jong AZ snel van zich af. Drie minuten nadat de 2-0 een feit is, wordt de 2-1 gescoord. Richard Sedlacek is de maker van dat doelpunt. De Tsjechische jeugdinternational schiet en ziet hoe de bal van richting wordt veranderd en daardoor doel treft. De Alkmaarders hebben dan de aansluiting gevonden.

Kansenregen
In het eerste kwartier van de tweede helft is Jong FC Utrecht heer en meester op een waterkoud, gezellig druk Zoudenbalch. De ploeg van trainer/coach René Hake flirt nadrukkelijk met een derde treffer, maar zover komt het niet. Eros Maddy, Sylian Mokono, Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler en Mitchell van Rooijen zijn stuk voor stuk dicht bij een doelpunt, maar worden door de Alkmaarse verdedigers linksom of rechtsom toch afgestopt.

Terug in het linkerrijtje
Aan de andere kant van het veld is er zo nu en dan ook doelpuntendreiging, maar die is een stuk minder frequent en heftig. Jong FC Utrecht houdt goed stand tegen Jong AZ en verschaft zich dankzij de zesde driepunter van dit seizoen opnieuw een plek in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. 

Maandag weer aan de bak
Jong FC Utrecht mag maandag weer aan de bak. Die dag wacht voor de manschappen van oefenmeester Hake een uitduel met NEC. De ploeg uit Nijmegen gaat aan kop in de tweede periode, waarin het in zes wedstrijden zestien punten verzamelde. Je zou dus kunnen stellen: een sportief grotere uitdaging dan die van maandag is op dit moment niet mogelijk voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. 

Jong FC Utrecht - Jong AZ 2-1 (2-1)
14. Tommy St. Jago 1-0
33. Justin Lonwijk 2-0
36. Richard Sedlacek 2-1

Gele kaarten: Eros Maddy (Jong FC Utrecht), Henri Weigelt, Joey Jacobs, Richard Sedlacek (Jong AZ).

Toeschouwers: 458.

Scheidsrechter: Sam Dröge.

Opstelling Jong FC Utrecht:
David Jensen; Sylian Mokono (77. Tim Brinkman), Tommy St. Jago (65. Junior van der Velden), Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Mitchell van Rooijen, Justin Lonwijk, Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Eros Maddy (66. Hicham Acheffay).

Opstelling Jong AZ: 
Jasper Schendelaar; Joerie Church, Henri Weigelt (60. Joey Jacobs), Justin Bakker, Maxim Gullit; Kenzo Goudmijn, Tijjani Reijnders, Thijs Oosting; Richard Sedlacek, Richorell Margaret (60. Des Kunst), Felix Andrade Correia.