Issah Abass opgeroepen voor Jong Ghana

06 november 2019

Aanvaller van FC Utrecht met Black Meteors naar Africa U23 Cup of Nations.

Spits Issah Abass van FC Utrecht is opgeroepen voor Jong Ghana. Met de ploeg van bondscoach Ibrahim Tanko neemt Abass deel aan de Africa U23 Cup of Nations. Tijdens dat toernooi wordt naast om de hoofdprijs ook gestreden om drie startbewijzen voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

Jong Ghana, ook wel Black Meteors genoemd, kruist op vrijdag 8 november de degens met Jong Kameroen. Op maandag 11 november volgt een duel met Jong Egypte en de derde en laatste groepswedstrijd voor Abass en co is op donderdag 14 november. Dan is Jong Mali de tegenstander van de Ghanezen.

Er zijn twee poules van vier teams. De twee best geklasseerde ploegen per groep plaatsen zich voor de halve finales. De winnaars van die twee halve finales plaatsen zich niet alleen voor de eindstrijd van de Africa U23 Cup of Nations, maar ook direct voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokyo. De twee teams die in de halve finales verliezen, treffen elkaar vervolgens ook nog in een wedstrijd om de derde plek, en bovenal: in een duel om het derde en laatste beschikbare Olympische ticket.

De selectie van Jong Ghana:
Kwame Baah (Asante Kotoko), Richmond Ayi (Hearts of Oak), Ibrahim Danlad (Asante Kotoko), Kingsley Fobi (CB Badajoz, Spanje), Edward Sarpong (Esperanca de Lagos, Portugal), Emmanuel Cudjoe (Attram De Visser), Fuseini Zackaria (Berekum Chelsea), William Ntori Dankyi (Hearts of Oak), Mohammed Habib (Asante Kotoko), Robin Polley (ADO Den Haag), Evans Osei Wusu (Tema Youth), Simon Zibo (Vitoria Guimaraes, Portugal), Nurudeen Abdul-Aziz (Vision FC), Emmanuel Addoquaye Lomotey (Extremadura, Spanje), Yaw Yeboah (Celta Vigo, Spanje), Evans Mensah (HJK Helsinki, Finland), Michael Agbekpornu (Dreams FC), Frank Arhin (Dalkurd, Zweden), Kwabena Owusu (Cordoba, Spanje), Issah Abass (FC Utrecht), Samuel Obeng Gyabaa (Real Oviedo, Spanje).