Interlands: zo verging het de FC Utrecht-spelers

20 november 2019

Een rondje langs de velden.

Zes spelers van FC Utrecht vlogen de voorbije week uit voor het spelen van jeugdinterlands. Hoewel één van hen nog altijd op pad is met een vertegenwoordigend team – Issah Abass speelt met Jong Ghana het Africa U23 Cup of Nations-toernooi – maakt FCUtrecht.nl een rondje langs de velden.

Met Jong Oranje zetten Maarten Paes en Justin Hoogma de foutloze EK-kwalificatieserie voort. Met de twee FC Utrecht-spelers de volledige partij in het veld werd de uitwedstrijd tegen Jong Gibraltar met 6-0 gewonnen. Afgelopen dinsdag bleven Paes en Hoogma op de bank, vanaf waar ze zagen dat Jong Oranje in een vriendschappelijke interland met 2-1 de baas was over Jong Engeland.

Issah Abass knokte zich met Jong Ghana met enige moeite door de groepsfase van de Africa U23 Cup of Nations heen. De Black Meteors eindigden op de tweede plaats, voldoende voor plaatsing voor de halve finale van het toernooi. Abass speelde 45 minuten in het duel met Jong Kameroen (1-1), maakte 5 speelminuten tegen Jong Egypte (2-3) en bleef op de bank bij de groepsmatch tegen Jong Mali (2-0) en de halve finale tegen Jong Ivoorkust, die de Ghanezen na strafschoppen verloren. Vrijdag speelt Jong Ghana in de strijd om de derde plek tegen Jong Zuid-Afrika. De inzet liegt er niet om: het team dat die pot wint, gaat naar de Olympische Spelen van 2020.

Met Oranje Onder 20 kwam Fabian de Keijzer in actie. De FC Utrecht-goalie speelde de hele wedstrijd tegen Tsjechië Onder 20, dat vanuit spelhervattingen uitermate efficiënt bleek en de Nederlanders het nakijken gaf: 1-4. Enkele dagen later verloor Oranje Onder 20 de uitpartij tegen Frankrijk Onder 20 met 2-1. In die partij kreeg een andere doelman speelminuten.

Eros Maddy maakte tijdens deze interlandperiode zijn debuut voor Oranje Onder 19. De Woerdenaar deed dat in het duel met Tsjechië Onder 19, waarbij diens FC Utrecht-ploegmakker Christopher Mamengi in de basis stond. Het werd een doelpuntrijke pot: 3-3. Die uitslag stond na negentig minuten voetbal enkele dagen later ook op het bord bij Oranje Onder 19 – Mexico Onder 19. Bij die wedstrijd stond Maddy in de basis en kwam Mamengi niet in actie.