Interlandbreak: het spoorboekje

13 november 2019

Zes FC Utrecht-spelers zijn op pad met nationale jeugdploegen. Een overzicht.

Komend weekend geen Eredivisievoetbal en voor Jong FC Utrecht ook geen speelbeurt in de Keuken Kampioen Divisie. Want: interlands. Zes voetballers van FC Utrecht zijn met nationale jeugdploegen op pad.

Donderdag 14 november
Een drukke dag voor de internationals van FC Utrecht. Er komen er immers liefst drie in actie. In Egypte speelt Issah Abass met Jong Ghana de laatste groepswedstrijd van de Africa U23 Cup of Nations en daarin is Jong Mali de opponent. Er wordt om 19.00 uur afgetrapt.

Ook om 19.00 uur begint in Victoria Stadium in Gibraltar de wedstrijd Jong Gibraltar – Jong Oranje. Onderdeel van de Nederlandse jeugdploeg: Maarten Paes en Justin Hoogma. Onderaan dit artikel kun je een mini documentaire zien over Paes, die enkele jaren geleden nog spits was bij vv Union en nu dus tot de grootste keeperstalenten van Nederland behoort.

Last but not least deze drukke donderdag: Oranje Onder 19 – Tsjechië Onder 19. Die wedstrijd gaat ook om 19.00 uur van start op Sportpark Nieuw Zuid in Katwijk en mogelijkerwijs komen er twee FC Utrecht-spelers in actie: Christopher Mamengi en Eros Maddy.

Vrijdag 15 november
Met Oranje Onder 20 komt Fabian de Keijzer deze avond mogelijk in actie in Oldenzaal. Daar, op Sportpark Vondersweijde, is vanaf 18.30 uur Tsjechië Onder 20 de tegenstander van de Nederlandse talenten.

Dinsdag 19 november
Op één van de velden van het Centre Technique National in het Franse Clairefontaine mag Oranje Onder 20, FC Utrecht’s De Keijzer incluis, aan de bak. En wel vanaf 14.30 uur, tegen Jong Frankrijk.

In de halve finale van de Africa U23 Cup of Nations staat Jong Ghana tegenover Jong Ivoorkust. De wedstrijd, waarin mogelijkerwijs ook voor FC Utrecht's Issah Abass een rol is weggelegd, begint om 16.00 uur. De winnaar verzekert zich niet alleen van een plek in de finale van het toernooi, maar ook van deelname aan de Olympische Spelen van 2020. De verliezer speelt vrijdag in de troostfinale om het laatste resterende deelnamebewijs voor de Spelen.

Tweeënhalf uur later, in Doetinchem, gaat de bal rollen bij Jong Engeland – Jong Oranje. In die match komen dus misschien Hoogma en Paes in actie.

Weer een half uur later, om 19.00 uur dus, begint Oranje Onder 19 – Mexico Onder 19. Mamengi en Maddy en hun Nederlandse teamgenoten treffen de Mexicanen op het Juliana Sportpark in ’s-Gravenzande.