Horst, Oehlers en Van Sas schrijven Onder 16-caps bij

08 november 2019

FC Utrecht-drietal betrokken bij overwinningen van Oranje Onder 16 op Hongarije Onder 16.

De FC Utrecht-talenten Robin Horst, Aurelio Oehlers en Mikki van Sas hebben de voorbije dagen met Oranje Onder 16 tot tweemaal toe Hongarije Onder 16 verslagen. Voor Horst was het voor het eerst dat hij minuten maakte in een vertegenwoordigend elftal en voor Oehlers en Van Sas gold dat ze tegen de Hongaren hun eerste Oranje Onder 16-caps bijschreven. Eerder al speelden zij wedstrijden voor Oranje Onder 15.

Dinsdag waren de Nederlandse talenten met 2-0 te sterk voor hun leeftijdsgenoten uit Hongarije. In Assen werden de doelpunten gemaakt door Raphaël Sarfo (Ajax) en Ilyas El Moussaoui (NAC Breda). Doelman Van Sas keepte de volledige partij, aanvaller Oehlers speelde één helft mee.

Twee dagen later, met middenvelder Horst alsmede voorhoedespeler Oehlers in de Oranje Onder 16-basis, waren de Nederlanders de Hongaren met 1-0 de baas. PSV’er Iggy Houben maakte de enige en dus winnende treffer.