Hake: ‘Mogen blij en tevreden zijn’

25 november 2019

Trainer/Coach René Hake blikt terug op het gelijkspel tegen NEC Nijmegen

Een doelpuntloos gelijkspel hield Jong FC Utrecht vanavond (maandag) over aan het treffen met NEC Nijmegen. FCUtrecht.nl schoof na afloop aan bij de persconferentie in het Gofferstadion voor een analyse van Trainer/Coach René Hake. 

"Gelijkspel bij NEC is voor ons een goed resultaat", begint René Hake zijn analyse. "Het is altijd weer de vraag hoe wij ons zullen houden na twee wedstrijden in vier dagen. Daarnaast is NEC natuurlijk een goede ploeg én ze zitten in een goede fase. Dan is 0-0 een uitslag waar ik mee kan leven."

De strijd die Jong FC Utrecht leverde, stemde René Hake tevreden. "We dwongen ze tot fouten. De fysieke strijd is iets waar ze aan moeten wennen. Bij NEC zijn er diverse spelers die dat al op Eredivisieniveau hebben meegemaakt, voor onze jongens is dat nieuw. Dat deze jonge ploeg hier overeind blijft is dan ook prima."

"Er zijn natuurlijk altijd dingen die beter konden, voornamelijk aan de bal. In de tweede helft waren we te slordig, maakten we verkeerde keuzes. We wilden te geforceerd de wedstrijd naar ons toetrekken. Als je dan te snel die eindpass wil geven, kan NEC counteren en dan dat levert gevaar op."

De volgende wedstrijd voor Jong FC Utrecht is over precies een week. Op maandag 2 december ontvangt de beloftenploeg van FC Utrecht Almere City FC op Sportcomplex Zoudenbalch.