Hake: ‘Moeizame wedstrijd’

08 november 2019

Trainer/coach René Hake na de 1-0 nederlaag tegen FC Volendam.

Aan de Dijk verliest Jong FC Utrecht vanavond met 1-0 van FC Volendam. FCUtrecht.nl schoof na afloop van deze wedstrijd aan bij de persconferentie van de beide trainers. 

“Ik begin met het feliciteren van FC Volendam”, begint trainer/coach René Hake zijn nabeschouwing. “Ik denk niet dat daar heel veel op aan te merken is. Zeker als je de verhoudingen ziet vanavond. Volgens mij heeft FC Volendam 25 keer op goal geschoten en wij 5 keer. Dat zegt heel veel. Dat betekent dat FC Volendam voetballend uitstekend was, maar dat wij defensief heel slecht waren.”

“Dat heeft naar mijn idee te maken met hoe het team gaat druk zetten en de compactheid van de ploeg. Dat was vandaag onvoldoende waardoor FC Volendam bij iedere balverovering heel makkelijk en snel kon combineren. Dat verliep bij ons niet goed en dan speel je een hele moeizame wedstrijd. Ondanks dat hebben we nog een aantal kansen gekregen waarbij we wel in de zestien kwamen en een goal konden maken. Maar dat was ons vandaag niet gegund.”

Jong FC Utrecht werd vandaag door maar liefst 77 supporters gesteund. “Vandaag reden er 2 bussen naar Volendam vol met supporters die ons steunen. Dat vind ik echt heel mooi om te zien. Dat ze dan met vlaggen en gezang sfeer maken, dat is voor Jong FC Utrecht echt iets unieks en dan is het wel jammer dat we hen niet meer hebben kunnen laten zien als wat we vandaag hebben gedaan.”