Hake: 'Leren knokken en vechten'

01 november 2019

Trainer/coach René Hake over de 2-0 nederlaag tegen Telstar.

Jong FC Utrecht speelde vanavond een Keuken Kampioen Divisie-duel met Telstar. De ontmoeting met de ploeg uit Velsen-Zuid resulteerde in een 2-0 nederlaag voor de Domstedelingen. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach René Hake.

"Ik heb zojuist tegen mijn spelers gezegd dat hetgeen wat we gebracht hebben me erg tegenvalt", begint trainer/coach René Hake zijn nabeschouwing op de partij tegen Telstar. "Als je ziet hoe de wedstrijd zich ontwikkelt hebben we in het begin nog wel een aantal momenten waarin we gevaarlijk bij hun zestienmetergebied komen, maar uiteindelijk niet doortastend genoeg zijn om een doelpunt te maken. Ik moet zeggen dat die doelman van hun ook een aantal schitterende reddingen had." 

"Daarna blijft Telstar agressief drukzetten en wij hebben dan moeite om de oplossing te vinden terwijl die ruimte er wel lag. Als je dan ziet hoe makkelijk wij die eerste goal tegen krijgen, dat vind ik schrijnend. In de rust heb ik tegen het team gezegd dat er een tandje bij moest, maar ik vond eigenlijk eerder dat er een tandje af ging. In de eerste zes minuten zijn we amper op de helft van de tegenpartij gekomen en geven we vervolgens een onnodige vrije trap weg. We staan bij die voorzet vervolgens niet goed te verdedigen en de spits van Telstar kan die bal zo binnen schieten. Dat gaat veel te makkelijk." 

"Als je het voetballend moeilijk hebt, en dat is helemaal niet erg, betekent dat wel dat je moet leren knokken en vechten. Ik vind dat we na de 2-0 niet het Utrecht hebben gezien dat écht de wil had om zich in de wedstrijd te knokken. In plaats daarvan vind ik dat we juist minder gingen doen, achteruit gingen lopen en geen druk meer naar voren gaven. Met andere woorden: het leek wel op opgeven en dat vind ik een kwalijke zaak."