Hake: 'Fijn om de smaak van winnen weer te proeven'

22 november 2019

Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht blikt terug op de overwinning op Jong AZ.

Met een 2-1 overwinning op Jong AZ heeft Jong FC Utrecht zich terug in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. FCUtrecht.nl sprak na afloop van de wedstrijd in de catacomben van Sportcomplex Zoudenbalch met trainer/coach René Hake over de driepunter van de Domstedelingen. 

“Of op deze overwinning niets af te dingen viel? Nee, dat denk ik niet nee. Met name in de tweede helft, en de beginfase daarvan, was het voetbal dat we lieten zien goed”, vertelde Hake om de hoek van de kleedkamer van zijn ploeg, die dankzij doelpunten van Tommy St. Jago en Justin Lonwijk weer drie punten mocht bijschrijven. “In die fase hadden we”, stipte hij direct een verbeterpunt aan, “de wedstrijd wel moeten beslissen.”

In het eerste kwartier na de break waren er kansen voor de Jong FC Utrecht-spelers Eros Maddy, Sylian Mokono, Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler en Mitchell van Rooijen. Maar scoren deden zij niet en daardoor bleef een 2-1 stand op het bord staan. “We kwamen keurig op 2-0 en incasseerden daarna wat ongelukkig de 2-1”, zei Hake over de goal van Richard Sedlacek; een bal die van richting werd veranderd en daardoor in het doel vloog. “In de laatste fase van de wedstrijd probeerde Jong AZ nog wel iets voor elkaar te krijgen, maar dat hebben we goed verdedigd. We hebben weinig weggegeven.”

Jong FC Utrecht was, na een uitstekende start van het seizoen, voor Jong AZ-thuis vijf speeldagen zonder zege. “De laatste twee partijen waren we niet goed. Daarvoor hadden we drie toptegenstanders”, doelt Hake op SC Cambuur (nummer 1 van het klassement), De Graafschap (nummer 2) en Jong Ajax (inderdaad: nummer 3). “Winnen was er even niet bij. Des te lekkerder is het dan als je de smaak van het winnen weer eens kunt proeven.”

Tijd om lang na te genieten? Die is er niet. Maandag al staat de volgende pot voor de deur: NEC-uit. NEC, de ongeslagen koploper van de tweede periode. “Dan kunnen we weer aan de bak, ja”, aldus Hake. “Net zoals onze eerdere uitpartijen van dit seizoen tegen Excelsior, Go Ahead Eagles, NAC Breda en Jong Ajax wordt dit weer een grote uitdaging. Maar nu eerst de focus op het herstel, dan door naar de voorbereiding op die wedstrijd.”