Een beetje dubbel gevoel deze zaterdag in Nijmegen, waar O17 tegen de leeftijdsgenoten van NEC een goede wedstrijd speelde maar toch genoegen moest nemen met een punt.
Tien minuten waren er gespeeld en NEC was nog niet één keer in de buurt van keeper Mikki van Sas geweest. Een ongelukkige actie van rechtsachter Ky-mani van Gonter en een duikeling van de Nijmeegse linksbuiten: scheidsrechter Langendoen zag er een strafschop in. NEC op 1-0 en Utrecht zoals zo vaak weer in de achtervolging. Het veldspel van de Utrechters was echter prima, alleen de laatste bal en de afwerking, wanneer die bal wel goed was, ontbraken. Na een half uur spelen dan toch de uiterst verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van achteruit via aanvoerder Jens Guiting werd door Juruël Bernadina, die prima voor zijn tegenstander kwam, in één keer in het Nijmeegse doel gedeponeerd. Ook na rust een veel beter Utrecht, waarbij het gewoon wachten was op een voorsprong. NEC bleef mede dank zij een aantal fraaie reddingen van keeper Robin Roefs overeind. De Domstedelingen maakten het zich vervolgens weer erg moeilijk door soms laconiek verdedigen en na een kwartier leidde dat tot een tweede Nijmeegse treffer, hoewel daar wel degelijk een groot buitenspelluchtje aan kleefde. Utrecht ging echter onverdroten voort met goede aanvallen leveren en de beloning daarvoor volgde spoedig. Een voorzet van Kjeld van den Hoek, verlengen van Dion Versluis, en koel afmaken van Mohamed Akharaz en het was weer gelijk. In de slotfase was Siep Keulemans dicht bij de winnende treffer, zijn afgemeten afstandsschot werd echter fraai tot hoekschop verwerkt door Roefs. NEC kreeg in die laatste minuten ook nog een paar kansjes, maar mocht zich uiteindelijk gelukkig prijzen met een punt. Daar was trainer Rudy Jansen na afloop wel duidelijk over: "Gezien ons veldspel, waar ik echt te spreken over was, hadden we de overwinning zeker verdiend. Maar zakelijk verdedigen hoort er ook bij en dan is het zonde dat je op deze manier twee doelpunten tegen krijgt. Hier lering uit trekken en volgende week er weer staan als Feyenoord op bezoek komt."
De wedstrijd tussen de nummers één (Feyenoord) en twee (Utrecht) uit de competitie tot nog toe vangt volgende week aan om 14.30 op Zoudenbalch. Support voor deze Utrechtse talenten is meer dan welkom.

"11 1-0 Stan van Ballegooij (strafschop)
"27 1-1 Juruël Bernadina
"62 2-1 Cayshon Paal
"74 2-2 Mohamed Akharaz

Opstelling FC Utrecht O17: Mikki van Sas, Ky-mani van Gonter, Joshua Mukeh, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek, Siep Keulemans, Juruël Bernadina, Imanuel Bonsu, Dion Versluis, Stan Wassenaar, Mohamed Akharaz ("83 Eliah Velland).