FC Utrecht verliest in Johan Cruijff ArenA

10 november 2019

Een vervelende middag in Amsterdam: 4-0.

FC Utrecht speelde vandaag een uitwedstrijd tegen de koploper van de Eredivisie: Ajax. In de Johan Cruijff ArenA beleefde de ploeg van trainer/coach John van den Brom geen fijne middag. De Domstedelingen verliezen met 4-0.

Nog vijf minuten totdat scheidsrechter Bas Nijhuis gaat fluiten voor het rustsignaal. Ajax is op dat moment bezig aan een aanval en combineert dreigend richting het doel van FC Utrecht. Via Quincy Promes en Dušan Tadić komt de bal bij Zakaria Labyad. De oud-speler van FC Utrecht legt de bal vervolgens klaar voor Donny van de Beek, die ‘m met een curve achter doelman Maarten Paes schiet: 3-0. Wedstrijd beslist.

Pantoffel
Het is diezelfde Van de Beek die vandaag de score opent. Een voorzet van Tadić gaat over iedereen heen en eindigt bij de middenvelder van Ajax. Van de Beek neemt de bal in één keer op zijn pantoffel. Doelman Paes kan alleen maar toekijken hoe de bal snoeihard tegen de touwen eindigt.

Martínez
Met een 3-0 tussenstand komen de beide ploegen uit de kleedkamer. Gedurende een langere tijd blijft die tussenstand op het scorebord staan, totdat Ajax de wedstrijd na ruim een uur spelen definitief op slot gooit. De uitdraaiende corner van Hakim Ziyech wordt door Lisandro Martínez tegendraads binnengekopt: 4-0.

Paes
De goalie van FC Utrecht keept vandaag een uitstekende wedstrijd. Paes voorkomt met een aantal uitstekende reddingen dat de Amsterdammers vandaag vaker tot scoren komen. In totaal moest de 21-jarige doelman 10 reddingen verrichten. Alleen Sergio Padt (10 tegen Ajax), Robert Zwinkels (10 tegen PSV) en Xavier Mous (11 tegen PSV) hebben dit seizoen al minimaal 10 reddingen in een Eredivisieduel verricht.

Interlandperiode
FC Utrecht komt komend weekend niet in actie. Vanwege de interlandperiode wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie. Op zaterdag 23 november moeten de Domstedelingen weer aan de bak. Op die dag staat in Stadion Galgenwaard de wedstrijd tegen AZ op het programma. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

Ajax – FC Utrecht 4-0 (3-0)
14. Donny van de Beek 1-0
24. Dušan Tadić 2-0
40. Donny van de Beek 3-0
66. Lisandro Martínez 4-0

Gele kaarten: -

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 53.381

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Opstelling Ajax:
Andre Onana; Noussair Mazraoui, Joël Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Lisandro Martínez; Zakaria Labyad (76. Noa Lang), Dušan Tadić (69. Klaas-Jan Huntelaar), Quincy Promes

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Adam Maher (74. Giovanni Troupée), Joris van Overeem, Bart Ramselaar (39. Patrick Joosten), Simon Gustafson, Gyrano Kerk (83. Václav Černý), Jean-Sander van de Streek