FC Utrecht-skybox in Wilhelmina Kinderziekenhuis geopend

26 november 2019

Spelers onthullen samen met kinderen van WKZ FC Utrecht's 32ste skybox

Samen met de FC Utrecht-spelers Willem Janssen, Urby Emanuelson en Joris van Overeem hebben zo’n 25 kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis vanmiddag (dinsdag) de officiële opening verricht van de FC Utrecht-skybox.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt al jaren bezocht door de selectie van FC Utrecht, om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Met de ingebruikname van de skybox is FC Utrecht er altijd voor de kinderen van het WKZ. De kinderen kunnen er elke dag van het jaar terecht om samen te gamen, te chillen of te genieten van een voetbalwedstrijd van FC Utrecht.

De skybox bevindt zich in de centrale hal van het ziekenhuis en is even groot als een skybox voor 12 personen in Stadion Galgenwaard. In de box zijn onder meer spellen, videogames en boeken voor de kinderen en er hangt een groot LED-scherm, zodat vanuit de skybox de wedstrijden van FC Utrecht ook bekeken kunnen worden.

Later dit seizoen, op zondag 8 maart rondom de wedstrijd FC Utrecht – Sparta Rotterdam, zijn de kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis te gast bij FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard wacht hen dan een ware vipbehandeling.