Somber en nat najaarsweer, files van ongekende omvang, een aangepaste voorbereiding door een verlate aankomst op Varkenoord én weinig tot géén medewerking om later te starten. Dat alles gevoegd bij de kwaliteiten van FC Utrecht O19 en zie hier de ingrediënten voor een uitstekende wedstrijd, waarin FC Utrecht O19 de thuisploeg op een grote nederlaag trakteerde. Het werd 1-4 voor de bezoekers en dat was niet geflatteerd. Dat Feijenoord O19 het moeilijk heeft deze najaarseditie, werd ook vanavond duidelijk.

Zoals gezegd, op de overwinning was helemaal niets af te dingen. Utrecht speelde met het hart en met het hoofd. Het wist met regelmaat de Rotterdammers het vuur aan de schenen te leggen. Daar hadden zij nauwelijks een antwoord op. Van Utrechtse kant werd er goed gecombineerd, wat al snel in een voorsprong resulteerde.

Tommy van Butselaar, in de basis gestart na een lange blessure, stond aan het einde van een aanval over vele schijven. Na de voorbereidende acties van Oussama Alou en Fabio Hendriksen gaf Yassine Tekfaoui uiteindelijk de bal breed waarna het van Butselaar was die strak in de winkelhaak schoot en zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette.

Ruim 5 minuten later was het weer raak. Nu een goed uitgespeelde actie van Alou en Takfaoui. Oussama Alou trok naar binnen en drukte van grote afstand af. Geen zondagsschot, maar een bewuste bal in de lange hoek over doelman Korevaar heen, die daar geen antwoord op had.

Feijenoord ging in de achtervolging, wilde hoe dan ook de aansluiting voor de rust zien te vinden. Ondanks de hoge druk die zij zette werd de aansluiting niet gevonden. Utrecht kon met regelmaat onder de druk uit komen en haalde met een 0-2 voorsprong de rust.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd gingen de bezoekers door waar ze gebleven waren. Met goed voetbal werd het doel van de tegenstander opgezocht om daar resultaat te boeken. Meteen na de hervatting leverde dat een grote kans op voor Yassine Tekfaoui. Het schot in de lange hoek werd door de doelman tot corner verwerkt. Het was de opmaat voor wat er nog aan zat te komen.

Djevencio van der Kust zette goed door op directe tegenstander Guiliany Lorenzo Ben-David dos Santos. De jonge buitenspeler verloor het balbezit en van der Kust nam het initiatief over. Hij vond Yassine Tekfaoui, die de bal in 1e instantie verspeelde maar het was van der Kust die het balbezit voor de 2e keer veroverde. Opnieuw zette hij Tekfaoui aan het werk en hij vond de vrijstaande Raymond Huizing, die vanaf 21,50 meter verwoestend uithaalde en doelman Korevaar voor de 3e keer kansloos liet.

Feijenoord kon er maar weinig tegenover zetten. Het enige lichtpuntje was de 1-3 van verdediger Twan van der Zeeuw. Hij joeg een afvallende cornerbal in één keer achter FC Utrecht doelman Jord Ruijgrok en maakte zo de stand iets dragelijker voor zijn ploeg. Maar als Feijenoord al idee had dat er meer in zat, dan werd die hoop binnen een minuut de grond ingeboord. Zineddine Bourebaba, ingevallen voor Oussama Alou, scoorde zijn eerste competitiedoelpunt voor FC Utrecht en deed dat op uiterst fraaie wijze.

In de nabespreking was trainer Robert Wijnands kort: "Dit was een dik verdiende overwinning, waarop helemaal niets is af te dingen. De jongens hebben strijd en arbeid geleverd, waardoor ze het allemaal zelf hebben afgedwongen. Dit was een hele sterke teamprestatie, waar ook de jongens op de bank hun aandeel in hebben gehad."

Feijenoord O19 - FC Utrecht O19 1-4
16. 0-1 Tommy van Butselaar
22. 0-2 Oussama Alou
52. 0-3 Raymond Huizing
82. 1-3 Twan van der Zeeuw
83. 1-4 Zineddine Bourebaba