De toeschouwers op Zoudenbalch werden deze zaterdag door Utrecht O17 getrakteerd op een aantal zeer fraaie aanvallen en zagen de ploeg uiteindelijk met 5-1 winnen van FC Volendam. En dat was zeker niet geflatteerd, want had het vizier nog wat scherper gestaan, dan was een hogere uitslag zeker mogelijk geweest. Trainer Rudy Jansen kon dit weekeinde vanwege blessures niet beschikken over Wes Bottenburg en Achraf Boumenjal, die de laatste weken een basisplaats hadden. Joshua Mukeh verving Bottenburg in het centrum van de defensie en Mukeh's plek op het middenveld werd ingevuld door Siep Keulemans. Boumenjal zag zijn plek ingevuld door Stan Wassenaar, waardoor er op de linkerflank een plek vrij kwam voor Mohamed Akharaz. In het begin van de wedstrijd zag het niet naar een ruime Utrechtse overwinning uit. O17 was nog niet scherp en keek al na 5 minuten tegen een achterstand aan. Een hoekschop kon door Volendammer Deshawnty de Sanders geheel vrijstaand worden ingekopt. Niet voor het eerst dus kwam Utrecht de laatste weken op achterstand. Het verschil met eerder was echter dat Utrecht nu wel meteen bij de les was, sterker nog het maakte de achterstand nog voor rust meer dan goed. 6 minuten na de openingstreffer was daar spits Dion Versluis, die zwak verdedigen van de Wijdbroeken afstrafte. En even later kon Versluis na een prachtige aanval voor een snelle voorsprong zorgen, maar zijn inzet ging onbegrijpelijk over het doel van keeper Floris Rozemond. Diezelfde Rozemond moest uiteindelijk toch vissen, nadat Versluis linksbuiten Mohamed Akharaz in stelling bracht. En Versluis bracht de voorsprong op twee doelpunten door een voorzet van Juruël Bernadina fraai binnen te koppen. En Bernadina stond vlak voor rust aan het eind van de mooiste aanval van de middag, waardoor de wedstrijd wel gespeeld was: 4-1.

Na rust was het een kwestie van scherp blijven en de vraag hoe groot de uitslag zou uitvallen. De Utrechters kregen veel mogelijkheden, daar waar FC Volendam nauwelijks iets terug kon doen. De ingevallen Mees Rijks stelde tenslotte met een prima binnengeschoten strafschop de einduitslag vast, nadat hij zelf binnen de beruchte lijnen was aangetikt. Na deze treffer waren er nog wel een aantal goede invalbeurten te noteren. Zo maakte Elijah Velland zijn debuut in de competitie, hij verving Akharaz. En ook Thomas Thiadens, Maarten Gravekamp en Maxwell Rodrigues konden hun minuten maken Uw verslaggever trof trainer Rudy Jansen na afloop in opperbeste stemming: "Hier staat natuurlijk een trotse trainer, dat kan ook niet anders na zeven overwinningen en slechts één nederlaag. Vandaag hadden we wat meer moeten scoren, maar het spel was van een goed niveau en je moet die kansen natuurlijk wel creëren. Het doet me ook deugd dat vandaag weer een paar andere spelers hun kans pakken. Dat houdt de selectie scherp en we hebben iedereen nodig gedurende dit seizoen, willen we meedoen om de bovenste plaatsen."  Om het mogelijk te maken om in aanmerking te komen voor die bovenste plaatsen moet Utrecht O17 zich plaatsen voor de kampioenscompetitie van komend voorjaar. Met nog vier wedstrijden te gaan vóór de winterstop is daar officieel nog één overwinning voor nodig. Komend weekeinde is er een weekeinde vrijaf, waarna O17 op 23 november afreist naar Nijmegen met als doel om die nog benodigde punten tegen de leeftijdsgenoten van NEC te behalen (aanvang 14.45). Het weekeinde erop komt koploper Feyenoord naar Zoudenbalch, dan begint de wedstrijd om 14.30

"06  0-1  Deshawntey de Sanders

"11  1-1  Dion Versluis

"24  2-1  Mohamed Akharaz

"32  3-1  Dion Versluis

"44  4-1  Juruël Bernadina

"74  5-1  Mees Rijks (strafschop)

Opstelling FC Utrecht: Mikki van Sas, Ky-mani van Gonter, Joshua Mukeh, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek, Siep Keulemans ("76 Thomas Thiadens), Juruël Bernadina ("65 Maxwell Rodrigues), Imanuel Bonsu, Dion Versluis ("82 Maarten Gravekamp), Stan Wassenaar ("60 Mees Rijks), Mohamed Akharaz ("70 Elijah Velland).