FC Utrecht eerste Eredivisionist met eigen Instagram Face Filter

07 november 2019

Geschminkte diagonaal en waterval van UUUUU’s tevoorschijn te toveren in fractie van seconde.

Als eerste Eredivisionist heeft FC Utrecht een eigen Face Filter op Instagram. Supporters van de club krijgen hierdoor de mogelijkheid een speciale FC Utrecht-filter over hun gezicht te doen wanneer zij op Instagram een foto maken of video opnemen. Wie de filter gebruikt, waant zich in een fractie van een seconde rood-wit geschminkt. Als gebruikers hun mond openen tijdens het gebruik van de filter, kletteren de UUUUU’s als ware die een waterval uit de mond van de Instagrammers.

FC Utrecht geeft supporters van de club met de introductie van de speciale Face Filter de kans hun voorliefde voor de FC uit de Domstad op geheel eigen en creatieve wijze te tonen aan hun Instagram-volgers. De Face Filter is te vinden door op Instagram het profiel van FC Utrecht (fc_utrecht) op te zoeken, en vervolgens in het rijtje icoontjes onder de opgeslagen Stories te klikken op de smiley met de sterretjes.

“Ook op Instagram behoort FC Utrecht tot één van de meest populaire voetbalclubs van Nederland. De ruim 63 duizend volgers die de club op dat platform heeft, worden dagelijks voorzien van foto’s, video’s en de zogeheten Stories”, legt Manager Media Dick Teunen uit. “Onze eigen Face Filter geeft supporters van de club de unieke kans ook zelf unieke FC Utrecht-content te maken, overal ter wereld.”

Rondom de Eredivisiepartij FC Utrecht – AZ, op zaterdag 23 november, organiseert FC Utrecht een wedstrijd waarbij de Instagram Face Filter centraal staat. Daarover volgt later meer informatie; via Instagram natuurlijk.