Domstedelingen verliezen van Witte Leeuwen

01 november 2019

Een vervelende avond voor Jong FC Utrecht: 2-0.

Jong FC Utrecht speelde vanavond een Keuken Kampioen Divisie-duel met Telstar. Het werd een vervelende avond in het Rabobank IJmond Stadion. De wedstrijd tegen de ploeg uit Velsen-Zuid eindigt in een 2-0 nederlaag voor de beloftenploeg uit de Domstad.

Tien minuten na de start van de tweede helft krijgt Telstar een vrije trap. De tussenstand op dat moment is 1-0 voor de thuisploeg. Sven van Doorm geeft een voorzet. Wat volgt is een enorme klutssituatie in het vijfmetergebied van Jong FC Utrecht. Plots eindigt die bal voor de voeten van Reda Kharchouch. De aanvaller rost de bal vervolgens het doel in en verdubbelt de voorsprong van Telstar. Het is niet de avond van Jong FC Utrecht.

Solo
De ploeg uit Velsen-Zuid opent vanavond de score. Benaissa Benamar neemt, na bijna 20 minuten op de klok, de bal aan op de middenlijn. De 22-jarige verdediger begint aan dribbel. Hij passeert zijn eerste tegenstander en nog één en nog één totdat Benamar uiteindelijk oog in oog komt met Fabian de Keijzer. De doelman van Jong FC Utrecht toucheert de bal nog nog met zijn been, maar het is niet genoeg. Het eerst schot van Telstar wordt meteen benut: 1-0.

Slordigheden
Tijdens de wedstrijden zijn er bij beide ploegen veel slordigheden te zien. Passes die niet aankomen, duels die simpel worden verloren of duidelijke miscommunicatie tussen twee teamgenoten. Mede door die slordigheden weet Eros Maddy bijna de enige Utrechtse treffer van de avond te scoren. Wanneer er een bal naar achteren wordt gespeeld trapt laatste verdediger Anthony Berenstein over de bal en gaat doelman Anthony Swolfs volledig langs de bal. Een open doel voor de pijlsnelle aanvaller van Jong FC Utrecht. Helaas is Maddy al zo ver richting de achterlijn gestuurd dat hij de bal net niet het doel in kan werken.

Oude bekenden
Het treffen met Telstar is vanavond een weerzien met oude bekenden. Op de linksbackpositie bij de ploeg uit Velsen-Zuid staat Shayne Pattynama. De verdediger speelde 41 wedstrijden voor de beloftenploeg uit de Domstad. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd wordt Pattynama van het veld gehaald voor een andere oude bekende. Redouan El Yaakoubi is zijn vervanger. De teller van El Yaakoubi eindigde bij 45 wedstrijden voor Jong FC Utrecht.

FC Volendam
De ploeg van trainer/coach René Hake komt volgende week vrijdag weer in actie. Op die dag neemt Jong FC Utrecht het op tegen FC Volendam. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Kras Stadion. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

Telstar – Jong FC Utrecht 2-0 (1-0)
19. Benaissa Benamar 1-0
54. Reda Kharchouch 2-0

Gele kaarten: Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht),