Domstedelingen verliezen aan de Dijk

08 november 2019

Een nipte nederlaag tegen FC Volendam: 1-0.

Jong FC Utrecht speelde vandaag een uitduel in en tegen FC Volendam. In het Kras Stadion beleefde de ploeg van trainer/coach René Hake geen fijne wedstrijd. Weinig kansen voor de beloftenploeg uit de Domstad en het doelpunt van Martijn Kaars bezorgt Jong FC Utrecht de 1-0 nederlaag.

Er zijn al ruim tien minuten gepasseerd in de tweede helft als er dan toch gebeurt wat er al lang zat aan te komen: een doelpunt voor FC Volendam. De Volendammers kregen de grootste kansen in de eerste helft, maar wisten dit niet om te zetten in doelpunten. Tot nu toe dan. Want in de 56e minuut geeft Jari Vlak een lage voorzet. Martijn Kaars weet precies wat hij met die bal moet doen en schuift ‘m achter doelman Fabian de Keijzer: 1-0.

Eerste helft
Jong FC Utrecht speelt een moeizame eerste helft. De Domstedelingen komen niet in hun spel en moeten alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat FC Volendam niet op een 1-0 voorsprong komt. Soms hoort daar ook een beetje geluk bij, zoals bij de schoten van Vlak en Doodeman die snoeihard via de lat het doel van De Keijzer verlaten.

Spaarzame kansen
In de tweede helft krijgen de Domstedelingen iets meer kansen. Zo wordt spits Jonas Arweiler al vrij snel in de tweede helft aangespeeld in het zestienmetergebied van FC Volendam. De Duitser, die momenteel op 4 treffers staat in de Keuken Kampioen Divisie, draait weg bij zijn tegenstander maar ziet zijn poging helaas over het doel eindigen. Ook de kans voor Hicham Acheffay, die na zijn passeerbeweging ruimte creëert voor het schot, eindigt klemvast in de handen van doelman Nordin Bakker. De spaarzame kansen die Jong FC Utrecht vanavond krijgt worden niet omgezet in doelpunten.

Interlandperiode
De komende periode komt Jong FC Utrecht niet in actie. Door de interlandperiode spelen de Domstedelingen exact over twee weken weer een wedstrijd. Op die dag staat de beloftenkraker tegen Jong AZ op het programma. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

FC Volendam – Jong FC Utrecht 1-0 (0-0)
56. Martijn Kaars 1-0

Gele kaarten: Kevin Visser (FC Volendam)