"We boekten vandaag een goede overwinning, maar dan wel één die we niet cadeau gekregen hebben. Dat komt deels door het spel van NAC Breda in de 2e helft, maar vooral door onszelf. Als wij gewoon ons eigen spel blijven spelen en niet achteruit waren gaan lopen, zouden we veel vaker voor de goal van de tegenstander zijn gekomen en scoren we vaker. Nu duurde het tot ver in blessuretijd voordat we definitief afstand konden nemen. Daarmee hielden wij het veel te lang spannend en NAC veel te lang in de wedstrijd"
Zie hier de korte en bondige analyse van trainer Robert Wijnands, na afloop van de wedstrijd tegen NAC Breda O19. En gelijk had 'ie, want als het na een uur spelen 3-3 wordt viel daar niets op af te dingen. Het is dat er buitenspel werd geconstateerd, maar anders.
Het paste allemaal in het beeld van de wedstrijd van Utrechtse kant. De eerste 20 minuten speelden ze het spel niet goed. Het resulteerde in een 1-0 voorsprong, die NAC Breda nam via Boris van Schuppen. Daar ging heel erg matig verdedigen aan vooraf. Maar erg lang konden de Bredanaren er niet van genieten, omdat 4 minuten later Reda Akmum ter plaatste was om de zaak recht te zetten en de 1-1 binnen te koppen uit een corner.
Meteen na de aftrap werden de bordjes verhangen. Denso Kasius ziet zijn kans schoon en denderde op de brommer langs de rechterkant. Hem kon weinig in de weg gelegd worden en op zijn schot in de lange hoek moet de doelman in Bredase dienst het antwoord schuldig blijven.
FC Utrecht begon daarna eindelijk met het voetbal te spelen waar de ploeg goed in is, en nog voor de thee levert dat een comfortabele 1-3 voorsprong op. Een slim genomen vrije trap resulteert in een overtalsituatie en Yassine Tekfaoui tekende voor zijn eerste goal van de middag.
Terug in de kleedkamer hamert coach Wijnands er op in de 2e helft vooral niet te verslappen. Er is namelijk nog een hele halve wedstrijd, nog 45 minuten, te gaan! Maar al snel zou blijken dat dit tegen dovemansoren gezegd was.
Het tweede bedrijf was optisch grotendeels voor de thuisploeg. NAC Breda drong nadrukkelijk aan, op zoek naar aansluiting. En die kwam er. 10 minuten na de hervatting was Sven van Est verantwoordelijk voor de 2-3. En toen rook NAC zijn kans schoon op nóg meer. Maar hoe ze het ook probeerden, een geldig doelpunt zat er voor hen niet in.
FC Utrecht wist in de laatste fase van de wedstrijd een aantal keren heel gevaarlijk voor het Bredase doel op te duiken. Maar steeds stond het vizier niet op scherp. Dan weer was het de keeper, dan weer de gemaakte keuze die het resultaat in de weg stond. Tot in de allerlaatste slotseconden. Toen was het definitief gedaan doordat Yassine Tekfaoui voor zijn 2e treffer van de middag tekende. Hartstochtelijk toegejuicht door zijn meegereisde fans prikte hij de 2-4 binnen en vierde hij de overwinning.
Door dit resultaat springt FC Utrecht, met een wedstrijd méér gespeeld, naar plek 3 van de ranglijst. Volgende week heeft de ploeg een vrije dag. De week daarop, op zaterdag 16 november, staat een vriendschappelijke wedstrijd op het programma, bij en tegen VVV Venlo O19.  Op zaterdag 23 november wordt de competitie weer hervat. Dan komt reuzendoder Almere City O19 op bezoek, een ploeg waar serieus rekening mee gehouden moet worden. Zij staan te boek als een verrassende outsider en zijn zeker niet kansloos voor een plek bij de eerste 8 van de eindrangschikking.
NAC Breda O19 - FC Utrecht O19 2-4
22.     1-0 Boris van Schuppen
26.     1-1 Reda Akmum
27.     1-2 Denso Kasius
41.     1-3 Yassine Tekfaoui
55.     2-3 Sven van Est
90+4. 2-4 Yassine Tekfaoui