Beloftenonderonsje op Zoudenbalch

22 november 2019

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een Keuken Kampioen Divisie-thuiswedstrijd tegen Jong AZ.

Daags voordat de eerste elftallen van FC Utrecht en AZ het in Stadion Galgenwaard tegen elkaar opnemen, kruisen de beloftenploegen van de Utrechters en de Alkmaarders de degens. Het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje Jong FC Utrecht – Jong AZ begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur.

Het talententeam van FC Utrecht draaide een steengoede eerste periode, maar wacht in het tweede tussenklassement van de Keuken Kampioen Divisie nog op de eerste zege. De voorbije weken werd verloren van de in het linkerrijtje bivakkerende teams FC Volendam (1-0), Telstar (2-0) en Jong Ajax (4-0) en werd, eveneens tegen ploegen uit het bovenste deel van de ranglijst, gelijkgespeeld tegen De Graafschap (2-2) en SC Cambuur (1-1). In Jong AZ (vijftiende) treft de formatie van René Hake nu een team dat lager is geklasseerd dan Jong FC Utrecht, dat twaalfde staat.

Eerdere ontmoetingen
Afgelopen seizoen bleek Jong AZ een niet te nemen horde voor de talenten uit de Domstad. In Utrecht werd het toen 1-3, in Wijdewormer kwam een remise uit de bus (2-2). Het seizoen ervoor, Jong AZ’s debuutjaargang in de competitie die toen nog Jupiler League heette, wonnen de Utrechters nog allebei de onderlinge ontmoetingen met de Noord-Hollanders. Toen werd het respectievelijk 1-0 (thuis) en 1-3 (uit) voor Jong FC Utrecht.

Uitzege
Jong AZ won voor de interlandbreak op eigen veld met 3-2 van MVV Maastricht. De twee partijen ervoor gingen met het kleinste verschil verloren (2-1 bij FC Eindhoven en 3-2 bij FC Volendam). Een uitwedstrijd winnen deed het talententeam van AZ deze jaargang tot nu toe één keer. Dat was op 23 augustus in Noord-Brabant tegen TOP Oss (1-2).

Aftrap om 20.00 uur, kassa’s open om 19.00 uur
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong AZ begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. De kassa’s aan de Koningsweg gaan om 19.00 uur open. Niet van de partij? Flitsen van het beloftenonderonsje komen voorbij in het schakelprogramma van FOX Sports en voor een verslag van de volledige wedstrijd kun je terecht op het Twitterkanaal van FC Utrecht.