Amusant gelijkspel Jong FC Utrecht in Het Goffertstadion

25 november 2019

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) een punt uit het vuur weten te slepen in het Goffertstadion tegen NEC Nijmegen. Kansen waren er wel degelijk, voor beide ploegen welteverstaan, maar gescoord? Dat werd er niet. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

In de voorlaatste minuut krijgt Anthony Musaba weer een kans om de score te openen. Vanaf de flank wordt de bal voor het doel geslingerd. De invaller kan de bal niet de goede richting insturen, Jong FC Utrecht komt goed weg. Voor het Goffertstadion is het missen van deze kans een reden om wederom het ‘Alles of niets’ in te zetten.

Fabian de Keijzer
Dat er tot dan toe nog niet gescoord is, dat ligt niet aan het gebrek aan kansen. Fabian de Keijzer ontpopt zich, niet voor het eerst dit seizoen, al vroeg in de wedstrijd tot betrouwbare sluitpost. Reddingen maakt hij vanuit verschillende hoeken en standen. In een tijdsbestek van 10 minuten houdt hij twee keer zijn ploeg op de been: Een schot van routinier Mart Dijkstra is een prooi voor de Keijzer en ook Jonathan Okita test de goalie.

Rappe aanvallers
Met de rappe, behendige, aanvallers weet ook Jong FC Utrecht gevaarlijk te worden. Na een slalom van Hicham Acheffay door de vijandelijke ‘zestien’, kan Odysseus Velanas uithalen. Mattijs Branderhorst brengt redding. Acheffay besluit het even later zelf te proberen, maar ook zijn volley kan de stand niet veranderen.

Gevaarlijk NEC
Aanvaller Anthony Musaba komt in de 55ste minuut binnen de lijnen en laat zich bijna direct gelden. Nog maar net in het veld mag hij uithalen, maar De Keijzer weerhoudt hem van het doelpunt. De resterende minuten blijft Musaba een plaag voor de Utrechtse defensie. Met zijn snelheid weet hij zichzelf in een één-tegen-één situatie te brengen, waar De Keijzer als winnaar uit de strijd komt. De laatste tien minuten gaat NEC, gesteund door de motivatie vanuit de supporters, vol druk zetten op de verdediging van Jong FC Utrecht. Ze houden stand, waardoor de wedstrijd eindigt in een doelpuntloos gelijkspel.

NEC – Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Davy van den Berg, Tommy St. Jago (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 7.159.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.