De laatste 12 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie in Stadion Galgenwaard tegen RKC Waalwijk speelde, leverde dat steevast een driepunter op voor de Domstedelingen. Dit is de langste winstreeks van de Utrechters in eigen huis tegen een specifieke tegenstander.

RKC Waalwijk verloor nog nooit 13 uitduels op rij bij een specifieke tegenstander. De Waalwijkers gingen wel al 12 maal in successie onderuit op bezoek bij PSV, van 2000 tot en met 2013. Ook dit betreft nog een lopende reeks.

FC Utrecht en RKC Waalwijk stonden 46 keer tegenover elkaar in de Eredivisie. Van al die partijen wonnen de Utrechters er 22, de Waalwijkers er 14 en eindigde het 10 maal onbeslist.

In eigen huis is FC Utrecht al 18 wedstrijden ongeslagen tegen RKC Waalwijk: 14 zeges en 4 puntendelingen. De laatste thuisnederlaag van de Utrechters tegen de geelblauwen dateert van 16 mei 1993, toen Nico Jalink de enige treffer van de dag maakte (0-1).

De laatste keer dat FC Utrecht aan het Herculesplein aantrad tegen RKC Waalwijk, was op 15 september 2013. Het werd toen 2-1. Steve De Ridder maakte met 2 treffers letterlijk en figuurlijk het verschil tegen de Brabanders.

RKC Waalwijk kan voor het eerst sinds november 2009 – augustus 2011 6 uitwedstrijden op rij verliezen in de Eredivisie. Destijds leed de club 11 achtereenvolgende uitnederlagen.

Trainer/coach John van den Brom van FC Utrecht en RKC Waalwijk’s oefenmeester Fred Grim waren in het verleden teamgenoten. De twee werden in het seizoen 1994/1995 kampioen met Ajax en wonnen de Champions League. De enige keer dat zij als teamgenoten dat seizoen samen op het veld stonden, was op 18 mei 1995. Toen ging Ajax met 0-5 winnen bij Feyenoord.

FC Utrecht scoorde dit seizoen 12 keer uit standaardsituaties. Alleen AZ overlegt op dat vlak betere cijfers (13 treffers).

RKC Waalwijk incasseerde dit seizoen 10 doelpunten uit standaardsituaties. Samen met VVV-Venlo is dat het hoogste aantal van alle huidige Eredivisieploegen.

FC Utrecht verloor de voorgaande 2 Eredivisiepotten die het speelde. De ploeg moest buigen voor respectievelijk Ajax en AZ. De laatste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie 3 keer op rij verloor, was in de periode december 2018 – februari 2019. Toen startte die serie met verliesbeurten tegen Ajax en AZ en vervolgens werd ook van Willem II (0-1) en PEC Zwolle (4-3) verloren.

Het lukte FC Utrecht de laatste 2 matchen niet te scoren. De laatste keer dat FC Utrecht 3 wedstrijden op rij droog stond, was in april van dit jaar. Toen verloor FC Utrecht met 5-0 van ADO Den Haag, werd het thuis tegen Vitesse 0-0 en volgde een nederlaag uit tegen FC Emmen (2-0).

Gyrano Kerk is op dit moment FC Utrecht’s clubtopscorer. De aanvaller scoorde dit seizoen 5 maal.

Sylla Sow, oud-speler van FC Utrecht, is met 3 doelpunten op dit moment clubtopscorer van RKC Waalwijk. Sow scoorde de afgelopen 3 duels telkens 1 keer en kan de eerste RKC’er worden sinds Rick Hoogendorp in 2005 die in 4 Eredivisieduels op rij het net weet te vinden.

Middenvelder Adam Maher van FC Utrecht staat op scherp. Bij RKC Waalwijk geldt dat voor Stanley Elbers. Bij de Brabanders keert Stijn Spierings terug van een schorsing en ontbreekt Hans Mulder. Hij moet 1 wedstrijd toekijken naar aanleiding van de rode kaart die hij afgelopen weekend kreeg in de match tegen FC Emmen.