Worldwide: Sneijder en co op drempel Hoofdklasse

22 mei 2019

Deze week in de spotlight: stadsgenoot DHSC, Sébastien Haller, Michael Zullo en vele anderen!

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: DHSC op kampioenskoers, Sébastien Haller Europa in, succes voor Michael Zullo en nog veel meer!

Aan een gelijkspel hebben ze vermoedelijk voldoende. Maar ze gaan voor de winst, zaterdag in Wilnis. Het Utrechtse DHSC kan op de laatste speeldag van het seizoen de titel pakken in de Zaterdag Eerste Klasse A en daarmee promotie naar de Hoofdklasse veiligstellen. De ploeg van de voormalig FC Utrecht’ers Rodney Sneijder, Sercan Kurdal en Evert Brouwers heeft alvast ervaring met het organiseren van promotiefeestjes. DOS-Holland-Stichtse Boys-Combinatie klom de voorbije jaren op van de Derde Klasse naar de Eerste Klasse en het moet raar lopen wil de formatie uit Ondiep volgend seizoen niet in de Hoofdklasse actief zijn.    

Haller scoort, Eintracht Europa in
‘Weekend van de Waarheid voor Haller’, was vorige week de kop van aflevering 46 van FC Utrecht Worldwide. Het ging erover dat Haller met Eintracht Frankfurt, nota bene in een uitwedstrijd, op de slotspeeldag van het seizoen FC Bayern München van het kampioenschap kon weerhouden. Zo ver kwam het niet. FC Bayern denderde met 5-1 over de ploeg uit Frankfurt heen. Die ene goal? Precies! Sébastien Haller maakte ‘m. De oud-speler van FC Utrecht eindigde met zijn ploeg op plaats zeven in de Bundesliga; voldoende voor deelname aan de voorrondes van de Europa League.

Play-offs
In de Keuken Kampioen Play-offs komen de nodige oud-spelers van FC Utrecht in actie. Daarover in de volgende editie van Worldwide meer. Deze keer zoomen we nog wel even in op de eindrondes in Engeland. In de strijd om een plekkie in de Premier League is voor het Leeds United van Mateusz Klich het doek gevallen. Derby County won, in Leeds nog wel, met 2-4; en dat was precies genoeg om de eerdere 0-1 nederlaag goed te maken. In de finale speelt Derby County op maandag 27 mei tegen Aston Villa. Wembley is van die beladen pot het decor. Een dag eerder wordt in datzelfde legendarische stadion de finale van de nacompetitie om promotie naar het Championship gespeeld. Daarin staat Robbin Ruiter’s Sunderland tegenover Charlton Athletic.

Kampioen en runner-up
In de jaarlijkse Grand Final, de grote ontknoping van het Australische voetbalseizoen, heeft het Sydney FC van Michael Zullo na een strafschoppenserie afgerekend met Perth Glory. Zullo speelde de volledige wedstrijd, die werd bezocht door dik 56 duizend mensen. Waar de linksback wél met het eremetaal mocht pronken, daar greep Sofyan Amrabat met Club Brugge net naast de titel. Het team van de middenvelder eindigde in de kampioensronde van de Belgische competitie als tweede, op twee punten van kampioen KRC Genk.

Ontknopingen in Frankrijk
Aan Marko Maletic lag het in elk geval níet. De oud-speler van FC Utrecht maakte in de derde minuut van de blessuretijd van de play-off-partij tegen RC Lens de 1-1 en hield Paris FC daarmee in de strijd om promotie naar Ligue 1. De aanvaller benutte ook nog eens de eerste penalty in de strafschoppenserie die volgde, maar droop uiteindelijk toch teleurgesteld af. Zijn team verloor de pingelreeks en is uitgeschakeld. Vrijdag is een belangrijke dag in de hoogste divisie van Frankrijk. Die dag staat de laatste speelronde van het seizoen op het programma en daarin speelt het Amiens SC van Erik Pieters een thuiswedstrijd tegen En Avant Guingamp; de reeds gedegradeerde hekkensluiter van Ligue 1. Amiens staat op plek zeventien van het klassement en heeft twee punten meer dan nummer achttien SM Caen. Het team dat eindigt als achttiende, moet via de nacompetitie het vege lijf zien te redden.

Nieuwe contracten voor Kum en Ntambue
Ook het nieuws haalde deze week oud-speler van FC Utrecht Christian Kum. De verdediger heeft zich ook voor de jaargang 2019/2020 aan VVV-Venlo verbonden. ‘Ik voel me op mijn plek bij VVV’, zei Kum onder meer in een persbericht. Bij de Belgische club Olsa Brakel werd de komst van een voormalig jeugdspeler van FC Utrecht aangekondigd. André Ntambue, die na zijn periode in Utrecht onder meer in Roemenië en Zweden speelde, tekende voor één seizoen bij de club uit het Belgische Brakel. Fernando Quesada keert op zijn beurt weer terug bij FC Elche, dat de middenvelder dit seizoen aan Atlético Sanluqueño verhuurde. Mede dankzij de inbreng van vaste basisspeler Quesada handhaafde zijn team zich op het derde niveau van Spanje.

Volgende week aflevering 47 van FC Utrecht Worldwide!