In de afronding waren genoeg verbeterpunten, verder speelde O16 een puike pot. Omdat directe concurrent ADO verloor, staat FC Utrecht fier op kop en mag het kampioenschap niet meer uit handen worden geven. Dinsdag 7 mei kan uit tegen ADO de kroon op het werk worden gezet. Anders 25 mei thuis tegen de Graafschap. Met name de statistieken, 5 punten voor op concurrent, 32 doelpunten voor en slechts 7 doelpunten tegen verraadt een sterke tweede seizoenshelft.

Zelden speelde FC Utrecht O16 een wedstrijd waarin het zoveel kansen creëerde. Als koploper domineerde het de wedstrijd tegen Fortuna O16. FC Utrecht speelde bij vlagen dynamisch combinatie voetbal en gaf verdedigend bijna niks weg. De 2-0 had binnen 5 minuten al op het bord kunnen (en moeten) staan, maar pas in de 71e minuut scoorde Achraf de bevrijdende 2-0, nadat Mees in de 36e minuut de 1-0 binnentikte.

De eerste helft

De eerste 20 minuten regende het kansen waarvan diverse alleen voor de keeper. Zo leek de keeper van Fortuna ‘man of the match’ te worden. Toch kwam Fortuna niet onder de druk uit, mede door Imanuel die genadeloos iedere omschakeling van Fortuna om zeep hielp en de volgende aanval inleidde. Toch maakte Steyn in de 30e minuut de cruciale redding van de wedstrijd. Hij wachtte, wachtte en wachtte tot de spits van Fortuna afdrukte. In een reflex keerde hij het schot met zijn rechtervoet. Cruciaal, het had de wedstrijd een andere wending gegeven. Maar in de 36e minuut werd de ban eindelijk gebroken. Josh 'crosste’ mooi op de diepgaande Nathan en Mees rondde Nathans voorzet vakkundig af zoals we van hem gewend zijn. Toch naar de thee met een voorsprong.

De tweede helft

Slimmer drukzetten door de aanvallers, meer diepgang van de middenvelders en achterin niets weggeven. Het recept voor de tweede helft was niet ingewikkeld, maar je moet het wel kunnen leveren. Dus Stan, Max, Achraf en Maarten wisten wat ze te doen stond. En zo gebeurde. Weer regen de kansen zich aaneen, maar niet meer goals…..Het zal toch niet? Ben je zoveel beter, benut je je kansen niet. ‘De mannen van Wes’: Kjeld, Joshua en Nathan verdedigende meedogenloos en gaven niets weg aan de snelle en sterke spitsen van Fortuna. Vandaag bleek Ruud Heus een ‘gouden hand’ te hebben. Thomas werd ingebracht en Achraf ging dieper speler. Één minuut later lobte Achraf een mooie diepe bal van Maarten binnen, 2-0. Gijs, Justin en Stijn kwamen in de ploeg en haalde de buit definitief binnen! In de 89e minuut raakte Achraf nog de lat en in 91e minuut kon Mees legendarisch worden met een spectaculaire omhaal. Het bleef 2-0.

‘Complimenten voor de ploeg en in het bijzonder voor Steyn, hij sleepte ons er op het cruciale moment doorheen. Anders krijg je toch druk op de ploeg, moet je noodgrepen toepassen. Nu konden de jongens geduld hebben en de klus professioneel afmaken. Ik ben tevreden over het gevarieerde aanvalsspel en verdedigende speldiscipline. Daarin is de ploeg zeer sterk gegroeid dit jaar. We spelen heel herkenbaar voetbal, tegen iedere tegenstander en op de rand om te winnen. Natuurlijk is het leuk dat we bovenaan staan. En we moeten kampioen worden. Maar belangrijker vind ik hoe we dat doen. Herkenbaar, dynamisch met hoge intensiteit en we geven niks weg. We leiden de jongens op tot profs, dat besef zie je na veel trainingsarbeid in het hele team terug. Dan rij ik iedere dag glimlachend van de club naar huis', aldus Ruud Heus.

‘ 36      0-1 Mees Rijks
‘ 71      0-2 Achraf  Boumenja