Veel kansen en zege in oefenwedstrijd

02 mei 2019

FC Utrecht verslaat ADO Den Haag in Stadion Galgenwaard in een vriendschappelijke partij met 3-2.

Een FC Utrecht dat veel kansen creëerde won vanmiddag (donderdag) verdiend van ADO Den Haag. In een vriendschappelijke wedstrijd die achter gesloten deuren werd gespeeld, werd het 3-2 voor de Utrechters.

De bal valt voor de voeten van Nick Venema en de ingevallen spits heeft ruimschoots de tijd om te bepalen hoe hij ADO Den Haag-goalie Mike Havekotte wil verschalken. Dat brengt de aanvaller uit Austerlitz bepaald niet van de wijs. Sterker nog: de voorhoedespeler rondt vlak voor tijd koelbloedig af en bezorgt FC Utrecht daarmee de zege op de Hagenaars: 3-2.

Veel kansen
Dat is een overwinning die de Domstedelingen toekomt. Want al is het verschil tussen beide ploegen aan het einde van de rit slechts één doelpunt; kansen krijgt de formatie van Hoofdtrainer Dick Advocaat een stuk meer dan het team uit de Residentie. Zo schiet Urby Emanuelson op de paal, is Sander van de Streek een paar keer dicht bij een treffer, dwingt Sean Klaiber sluitpost Robert Zwinkels tot een uiterste krachtinspanning, krijgt Gyrano Kerk een aantal aardige mogelijkheden, is er een kopkans voor Timo Letschert én neemt Cyriel Dessers het Haagse doel onder vuur.

Gustafson en Bahebeck scoren
En dat zijn dan alleen nog maar de serieuze doelpogingen die níet tot een goal leiden. Met scherp geschoten wordt er ook. Namens FC Utrecht allereerst door Simon Gustafson, die een strafschop verzilvert na ruim een half uur spelen (1-0) en vervolgens ook door Jean-Christophe Bahebeck, die na een mooie actie van Kerk van dichtbij de 2-1 scoort, vlak voor rust. Tussen beide Utrechtse doelpunten door vindt Abdenasser El Khayati vanuit een penalty het net (2-1) en nog ná Bahebeck’s goal maar vóór de pauze lukt het ook Tomás Necid om Nick Marsman te verschalken: 2-2.

Niets op af te dingen
Dankzij een late treffer van Venema - naast de aanvaller uit Austerlitz en de al eerder genoemde Dessers vallen ook Mark van der Maarel, Lukas Görtler en Othmane Boussaid in tijdens het tweede bedrijf - boeken de Utrechters een zege waarop niets af te dingen valt.

Toewerken naar Ajax-uit
Voor de selectie van FC Utrecht is Ajax-uit de volgende match die op de rol staat. Die wedstrijd begint op zondag 12 mei in de Johan Cruijff ArenA om 14.30 uur. Het is de voorlaatste Eredivisiepartij van dit seizoen. Daarna wacht voor het team van oefenmeester Advocaat nog een thuisduel met sc Heerenveen op woensdag 15 mei, waarna op zaterdag 18 mei de play-offs om Europees voetbal van start gaan.

FC Utrecht - ADO Den Haag 3-2 (2-2)
32. Simon Gustafson (strafschop) 1-0
36. Abdenasser El Khayati (strafschop) 1-1
39. Jean-Christophe Bahebeck 2-1
43. Tomás Necid 2-2
86. Nick Venema 3-2

Toeschouwers: -.

Scheidsrechter: Gert Keijl.

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Sean Klaiber (57. Mark van der Maarel), Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Rico Strieder (57. Lukas Görtler), Simon Gustafson, Urby Emanuelson (69. Nick Venema), Sander van de Streek (57. Othmane Boussaid); Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck (57. Cyriel Dessers).

Opstelling ADO Den Haag:
Robert Zwinkels (60. Mike Havekotte); Robin Polley, Tommie Beugelsdijk, Wilfried Kanon (60. Donny Gorter), Aaron Meijers; Kyle Ebecilio (70. Maarten Rieber), Abdenasser El Khayati, Lex Immers (60. Erik Falkenburg); Thijmen Goppel (70. Yahya Boussakou), Tomás Necid, Elson Hooi (60. Melvyn Lorenzen).