Succesvol eerste FC Utrecht Bedrijventoernooi

29 mei 2019

Twintig teams streden op heilige gras van Stadion Galgenwaard om felbegeerde beker.

Voetballen op het ‘heilige gras’ van Stadion Galgenwaard, voor vele deelnemers aan het FC Utrecht Bedrijventoernooi een droom die uitkwam. Liefst twintig bedrijventeams namen gisteren (dinsdag) deel aan de eerste editie van het toernooi. Uiteindelijk ging het team van Arie Struijk IJzer en Metalen uit Veenendaal er met de overwinning vandoor.

Sportieve middag
De deelnemende teams luisterden op de tribune – veelal in bedrijfstenue – aandachtig naar het openingswoord van Gert Kruys, ambassadeur van FC Utrecht Business. Daarna was het dringen om het veld te betreden en een eerste balletje te trappen op de perfecte grasmat. Uiteraard ging dit gepaard met het maken van vele foto’s voor in de plakboeken. Ieder team ontving bovendien een aanvoerdersband met bedrijfslogo en ook op de beide videowalls kwamen de logo’s van alle deelnemers terug. Op vier velden werd er vervolgens afgetrapt voor de poule-fase, die fanatiek maar sportief verliep.

‘FC Utrecht Legends’
Onder de deelnemende teams bevond zich ook een bijzonder team: de ‘FC Utrecht Legends’. Onder meer clubtopscorer aller tijden Leo van Veen en goaltjesdief Michael Mols maakten deel uit van dit team met oud-spelers. Bij vlagen etaleerden zij hun kwaliteiten van weleer en kregen zij de handen van het publiek net als vroeger op elkaar.

Terechte winnaar
Het team met de FC Utrecht Legends wist zich als poule-winnaar te plaatsen voor de halve finale, die het na een spannende wedstrijd verloor van SV Kampong Business. In de andere halve finale nam het team van Arie Struijk IJzer en Metalen het op tegen het FC Utrecht Personeelsteam, die afgetekend werd gewonnen door eerstgenoemde. In de finale ging het lange tijd gelijk op maar uiteindelijk sleepte het team uit Veenendaal, dankzij een 2-0 overwinning, de titel binnen. ‘Sinds dit seizoen ben ik lid van FC Utrecht Business’, aldus eigenaar én aanvoerder Arie Struijk, die zelf liefst zeven doelpunten aantekende. ‘Toen ik hoorde over de mogelijkheid om zelf met een team te kunnen voetbal in Stadion Galgenwaard hoefde ik niet te twijfelen. Het was genieten om nu eens zelf op het veld te mogen spelen en fantastisch dat we het toernooi uiteindelijk ook nog eens wonnen.' Na afloop van het toernooi genoten alle deelnemers van een BBQ, mogelijk gemaakt door huiscateraar Maison van den Boer en trotse partner Napoleon Grills.

‘Begin van een traditie…’
Joost Broerse, Commercieel Directeur van FC Utrecht, deed als oud-speler mee aan het toernooi met de FC Utrecht Legends: ‘Super om na al die jaren weer eens te mogen voetballen op het veld waar ik vroeger vele mooie wedstrijden heb mogen spelen. Ook vanuit de deelnemende bedrijven, zowel leden van onze Business Club als overige bedrijven, hebben we vele enthousiaste reacties ontvangen over het toernooi en werden er vragen gesteld over de inschrijvingen voor volgend jaar.’ Broerse besluit: ‘Hopelijk was het toernooi van gisteren het begin van een traditie…’

Foto’s:
Onderaan dit nieuwsbericht vindt u een selectie van 40 foto’s. Alle foto’s die fotograaf Kevin Verkruyssen heeft gemaakt kunt u HIER downloaden.