Speler van de Maand April: Gyrano Kerk

10 mei 2019

Kerk voor de derde keer speler van de maand.

Junior Tiger Bryan Bons (9 jaar) mocht gisteren (donderdag) op Sportcomplex Zoudenbalch de Junior Tigers Speler van de Maand-award overhandigen aan Gyrano Kerk. Door zijn goede prestaties in de maand april kreeg Kerk de meeste stemmen van de Junior Tigers.

Bryan, zelf spelend bij VV IJ JO10-5, zat in de kantine van Sportcomplex Zoudenbalch te wachten op de aanvaller van FC Utrecht. Voor deze unieke meet-and-greet had Bryan thuis enkele vragen voorbereid die hij aan Gyrano Kerk mocht stellen. Als eerste wilde Bryan weten of Gyrano liever bij FC Barcelona of Real Madrid zou spelen. Dit was een makkelijk vraag voor Gyrano, die onbetwist voor Barcelona koos. Gyrano vond het dan ook jammer dat ‘Barca’ in de Champions League is uitgeschakeld.

Ook vroeg Bryan wat het lievelingseten van Kerk was. Opnieuw een makkelijk vraag, aangezien Gyrano gelijk de nasi van moeders naar voren schoof. ‘Mijn moeder kookt de lekkerste nasi van allemaal’, aldus Gyrano. Als laatst wilde Bryan weten of Gyrano ook Fortnite speelt. Gyrano vertelde Bryan dat hij wel eens de Victory Royale binnensleept, maar ook het spel FIFA speelt.

Bryan had voor zijn komst naar Sportcomplex Zoudenbalch een FC Utrecht goodiebag gekregen van Gyrano Kerk. Hierin zat onder andere een FC Utrecht-shirt met het rugnummer van de aanvaller: 7. Uiteraard had Kerk een zwarte stift bij zich om het shirt en de andere FC Utrecht items te signeren. Voor aankomende zondag denkt Bryan dat het 3-3 wordt en dat de naam Kerk opnieuw op het scorebord gaat verschijnen.