Puike overwinning voor FC Utrecht O8

18 mei 2019

Echt een razend knappe prestatie van onze Utrechtse Benjamins. Op één blokje na de vloer aangeveegd met een fysiek sterkere tegenstander. Tot nu toe de beste wedstrijd van het seizoen.

Zonnige weersomstandigheden voor en tijdens de wedstrijd tegen VVIJ. In aanloop naar de topper van aanstaande woensdag tegen Ajax stond er een tegenstander op het programma waarvan Ajax had verloren. Gelukkig schrikken wij niet meer van het feit dat de tegenstanders bijna allemaal fysiek sterker zijn dan wij. De opdracht was duidelijk. De hele wedstrijd vol op de bal zodat de tegenstander niet in hun spel kon komen. In het eerste blokje werd de opdracht vlekkeloos uitgevoerd met een 2-0 winst tot gevolg. In het tweede blokje werden de duimschroeven nog wat strakker aangedraaid bij de tegenstander. Kansen om op het doel te schieten werden voorkomen en zodoende konden wij voor dat blok een uitstekende 4-0 stand noteren. Blokje vier was onvoldoende van onze kant. Duels werden verloren, taken werden niet meer uitgevoerd en daardoor leden wij een terechte nederlaag van 1-4. Dat de O8 gegroeid is blijkt wel uit het feit dat er goed werd herpakt en dat de druk er weer vol op ging, een dikke 4-1 winst in het laatste blok.

De toppers van O8 hebben tegen VVIJ hun allerbeste wedstrijd van het seizoen laten zien. De toeschouwers stonden allemaal te genieten langs de lijn. De slinger na afloop was dan ook dik en dik verdiend. En nu dit gevoel vasthouden waardoor we aanstaande woensdag zomaar eens met de drie punten in de tas van De Toekomst huiswaarts kunnen gaan.

FC Utrecht O8 – VVIJ O9-1  11-5