Pronk: 'Dit zal me altijd bijblijven'

03 mei 2019

Trainer/coach Robin Pronk over de overwinning op FC Dordrecht.

Na 114 wedstrijden in de Eerste Divisie aan het roer bij Jong FC Utrecht kwam er vanavond een eind aan. Met de 1-2 overwinning tegen FC Dordrecht neemt trainer/coach Robin Pronk afscheid van de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht. Na afloop sprak hij met FCUtrecht.nl.

"Dit is wel een afsluiter die me altijd zal bijblijven", begint trainer/coach Robin Pronk in de catacomben van het Riwal Hoogwerkers Stadion. "Voor mij de laatste officiële wedstrijd bij Jong FC Utrecht dit seizoen. Het is een heel moeilijk seizoen geweest in bepaalde periodes. Dat die dan zo valt, ook nog met zo'n mooie goal, geweldig."

Ook op de bank bij Jong FC Utrecht werd duidelijk dat ze van de laatste plek konden komen. "Ja we volgden het scoreverloop bij Helmond Sport. Daar hebben we ook op gewisseld, we moesten de wedstrijd winnen, zeker omdat we op een gegeven moment wisten dat Helmond Sport met 0-2 achter stond. Prachtig dat we dit dan als kleine extra beloning krijgen." Na afloop werd Pronk toegezongen in de kleedkamer. "Dat is tekenend voor de sfeer en de onderlinge samenwerking met de groep."

"Ik vond dat we de eerste helft erg goed speelden. We stonden in verdedigend opzicht uitstekend en ook aan de bal waren we erg sterk. In de tweede helft deden we dat helaas een stuk minder. Daarom namen we op het laatst alle risico's. Achterin gingen we volledig 1 op 1 spelen en brachten we een extra aanvaller erbij in de hoop dat het doelpunt nog valt." De trainer/coach van Jong FC Utrecht kijkt positief terug op de laatste periode. "Een goede afsluiting en een mooie bevestiging van de laatste periode waarin wij negen punten hebben gehaald. Dat is een prima aantal. Ook vanavond stonden we weer aan de basis met negen eigen opgeleide spelers, waarvan vier met een A-junioren leeftijd. Dat is positief en een goede basis naar volgend seizoen toe voor de club."