Met een goed gevoel de play-offs in

15 mei 2019

FC Utrecht wint in laatste Eredivisiewedstrijd van seizoen met 3-1 van sc Heerenveen.

FC Utrecht gaat met een goed gevoel de play-offs in. De ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat was vanavond (woensdag) in Stadion Galgenwaard met 3-1 te sterk voor sc Heerenveen. Na de rust maakten Sander van de Streek en Cyriel Dessers met fraaie treffers het verschil.

Je kunt ‘m gerust een paar meter ruimte geven. Maar áls je dat doet, als tegenstander, dan moet je er ook rekening mee houden dat Sander van de Streek uithaalt. En áls hij dat doet, dan is hij tot veel in staat. De middenvelder van de Utrechters bewijst het deze avond tegen sc Heerenveen, als hij net na de rust van Doke Schmidt wat ruimte krijgt. Van de Streek legt de bal klaar voor z’n linker en roeit de bal snoeihard de kruising in: 2-1 voor FC Utrecht.

Captain Janssen herstelt de schade
Daarmee is een tegentreffer van Ben Rienstra uitgegumd. Die incasseren de Domstedelingen na een half uur spelen. De middenvelder van de Friezen kopt dan van dichtbij de bal tegen de touwen: 0-1. Nog voor de rust herstelt captain Willem Janssen de schade. Na een hoekschop van Simon Gustafson knikt de aanvoerder raak: 1-1.

Dessers beslist de match
Na de 2-1 van Van de Streek golft het spel op en neer, met kansen over en weer. De meeste mogelijkheden doen zich voor aan de kant van de Bunnikside, waar FC Utrecht met regelmaat te vinden is. Schoten van onder anderen Riechedley Bazoer vallen ten prooi aan Warner Hahn, maar die sluitpost heeft een minuut of tien voor tijd geen antwoord als Cyriel Dessers voor hem opduikt. De Belg behoudt het overzicht, kiest een hoek en plaatst de bal er perfect in: 3-1, strijd gestreden.

Zesde plaats, in play-offs tegen Heracles Almelo
Zo sluit FC Utrecht het Eredivisieseizoen 2018/2019 op eigen veld goed af en verzekert het zich van een zesde plek op de eindklassering. Die positie geeft recht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Daarin komen de Utrechters in de halve finale uit tegen het als zevende geëindigde Heracles Almelo. Zaterdag is de heenwedstrijd in het Polman Stadion en op dinsdag 21 mei volgt de return in Stadion Galgenwaard. Beide duels beginnen om 18.30 uur.

FC Utrecht - sc Heerenveen 3-1 (1-1)
30. Ben Rienstra 1-0
41. Willem Janssen 1-1
48. Sander van de Streek 2-1
81. Cyriel Dessers 3-1

Gele kaarten: -

Toeschouwers: 18.646. 

Scheidsrechter: Christiaan Bax.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Joris van Overeem (61. Rico Strieder), Simon Gustafson, Riechedley Bazoer (85. Lukas Görtler), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Cyriel Dessers (88. Othmane Boussaid).

Opstelling sc Heerenveen:
Warner Hahn; Doke Schmidt, Daniel Høegh (67. Dennis Johnsen), Kik Pierie (46. Nemanja Dresevic), Lucas Woudenberg; Ben Rienstra, Yuki Kobayashi (81. Morten Thorsby), Pelle van Amersfoort; Michel Vlap, Sam Lammers, Mitchell van Bergen.