Late treffer bezorgt Jong FC Utrecht cruciale overwinning

03 mei 2019

Domstedelingen winnen met 1-2 van FC Dordrecht.

FC Dordrecht-uit werd de laatste wedstrijd dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong FC Utrecht. Lang leek het erop dat het duel in een 1-1 gelijkspel zou eindigen. Het hakballetje van Mitchell van Rooijen bracht daar verandering in. De Domstedelingen winnen met 1-2 en zijn van de laatste plek af in de Eerste Divisie.

De vierde man heeft zojuist zijn bord omhoog gehouden. Nog twee minuten te spelen bij een 1-1 tussenstand. Eén doelpunt en Jong FC Utrecht is van de laatste plek af. Vanaf rechts geeft Rayan El Azrak een voorzet, Mitchell van Rooijen kruipt voor zijn directe tegenstander en werkt de bal achter zijn standbeen in het doel. De spelers gaan uit hun dak en vieren het feest met de uitsupporters. De Domstedelingen winnen in extremis en dragen de rode lantaarn op de laatste speeldag over aan Helmond Sport.

El Azrak
De beloftenploeg van FC Utrecht heeft het vanavond gemunt op mooie doelpunten. De Domstedelingen komen op voorsprong vanuit een schitterende vrije trap van Rayan El Azrak. De bal ligt aan de rand van het zestienmetergebied van FC Dordrecht. El Azrak neemt een korte aanloop en schiet de bal feilloos met een curve achter doelman Bryan Janssen: 0-1.

Aluminium
Dat er vanavond niet meer is gescoord valt te verklaren, maar liefst vier keer voorkwam het aluminium een doelpunt. Drie keer aan de kant van FC Dordrecht en één keer voorkwam het een Utrechtse treffer. Uit een corner kopt Christopher Mamengi de bal snoeihard tegen de lat.

Tegentreffer
Na de openingstreffer komt FC Dordrecht terug in de wedstrijd. In eerste instantie wordt het schot van de Schapenkoppen nog geblokt. Door miscommunicatie achterin kan Jari Schuurman de bal vanuit de stuit het doel in schieten: 1-1

Rode lantaarn
De wedstrijd tegen FC Dordrecht was de laatste kans voor Jong FC Utrecht om van de laatste plek te komen. De Domstedelingen moesten winnen van FC Dordrecht en bij een nederlaag van Helmond Sport zouden ze van de laatste plek af zijn. Door de 0-4 nederlaag van Helmond Sport eindigt Jong FC Utrecht het seizoen als negentiende.

FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 1-2 (0-1)
31. Rayan El Azrak 0-1
68. Jari Schuurman 1-1
90. Mitchell van Rooijen 1-2

Gele kaarten: Gabriël Culhaci (Jong FC Utrecht), Wai-Tsun Dai (Jong FC Utrecht), Tommy St. Jago (Jong FC Utrecht), Crysencio Summerville (FC Dordrecht), Renny Smith (FC Dordrecht)

Rode kaarten: -

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Opstelling FC Dordrecht:
Bryan Janssen; Antonio Stankov, Daniël Breedijk, Maarten Peijnenburg, Dwayne Green; Jari Schuurman, Renny Smith, Thomas Kok; Crycensio Summerville (69. Oussama Zamouri), Joël Zwarts, Jeremy Cijntje

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai, Tommy St. Jago (79. Mehdi Lehaire), Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Rayan El Azrak, Tim Brinkman, Wai-Tsun Dai (66. Shayne Pattynama); Keelan Lebon (66. Jonas Arweiler), Nick Venema, Mitchell van Rooijen