Laatste halte voor beloftenploeg: De Krommedijk

03 mei 2019

Jong FC Utrecht in laatste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van dit seizoen op bezoek bij FC Dordrecht.

Het is de laatste halte in de Keuken Kampioen Divisie-reis die Jong FC Utrecht dit seizoen maakte: De Krommedijk. Vanavond (vrijdag) speelt de Utrechtse beloftenploeg in het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht tegen de plaatselijke FC. De jaargang afsluiten met een driepunter, dat is het doel.

In de laatste drie wedstrijden die Jong FC Utrecht speelde, verzamelde de ploeg van trainer/coach Robin Pronk vijf punten. Er waren puntendelingen tegen FC Den Bosch (2-2) en Helmond Sport (1-1) en er werd gewonnen van FC Volendam (3-1). Mede dankzij die verdienstelijke serie is het voor de Domstedelingen nog mogelijk de rode lantaarn over te doen aan Helmond Sport. Eén ding is zeker: om dat te realiseren, moet er door de Utrechters in elk geval worden gewonnen van FC Dordrecht.

Pronk’s 114de
Het duel met de Schapenkoppen wordt de 114de en laatste Eerste Divisiewedstrijd voor Jong FC Utrecht met oefenmeester Pronk aan het roer. In vijf van die partijen was FC Dordrecht de opponent. De Dordtenaren werden eerder dit seizoen met 4-1 geklopt op Zoudenbalch, dankzij goals van Nick Venema (2), Jonas Arweiler en Junior van der Velden. Vorig seizoen verloren de Utrechters twee maal van de Zuid-Hollanders (0-2 en 2-1). In de jaargang 2016/2017 werd het in Utrecht 1-1 en in Dordrecht 3-0 toen beide ploegen tegenover elkaar stonden.

Oude bekenden
Aan De Krommedijk treft Jong FC Utrecht vanavond een aantal oude bekenden. Wat te denken van verdediger Maarten Peijnenburg, die in het verleden aanvoerder was van Jong FC Utrecht maar sinds dit seizoen speelt voor de Dordtse FC. Ook trainer Cláudio Braga was in het verleden in de Domstad actief. Hij trainde in het seizoen 2013/2014 het Onder 17-team van FC Utrecht.

Live verslag via Twitter
Ook voor de laatste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van dit seizoen geldt uiteraard dat FC Utrecht er live verslag van doet via Twitter. Flitsen van het duel, dat om 20.00 uur begint in het Riwal Hoogwerkers Stadion, zijn bovendien te zien in het schakelprogramma van FOX.