Knappe overwinning FC Utrecht O19 bij koploper

18 mei 2019

Het kan nog alle kanten op in de laatste competitieronde. Een knappe overwinning uit bij de koploper na een matige eerste en een veel betere tweede helft. Niet echt scherp voor de goal maar toch drie punten in de tas.

Voor de op één na laatste wedstrijd van de competitie toog FC Utrecht O19 naar Twente. Op bezoek bij de koploper, om te kijken of er punten te halen waren. En dat was het geval. De ploeg van trainer Robert Wijnands zegevierde met 0-1 door een doelpunt, op slag van rust, van Dino Janssen.

Op basis van de 1e helft was het een onverdiende voorsprong, want de ploeg maakte er weinig van in het 1e bedrijf. Slordig, gehaast, rommelig en onrustig zijn een paar steekwoorden die bij dit deel van de wedstrijd horen. "Niet goed spelen en met de rust 0-1 voor staan. Het kon beroerder", aldus de trainer.

De 2e helft ging het beduidend beter. Er was een voorsprong te verdedigen en dat deed de ploeg dan ook. De Utrechters wil nu eenmaal zo hoog mogelijk eindigen. Dat was iets dat FC Twente niet echt uitstraalde. Een plek bij de 1e zes en volgend seizoen de Eredivisie in, dat leek de Tukkers voldoende. Maar Utrecht wil iets meer: zo hoog mogelijk eindigen, bij voorkeur als 1e in de eindrangschikking. En waarom ook niet?

FC Twente voetbalde de 2e helft uit, zonder noemenswaardige kansen te creëren. Pas in de slotminuten werd het link voor het Utrechtse doel vanwege een toegekende vrije trap. Maar doelman Fabian de Keijzer loste dat probleem prima op en hield zo de nul.

FC Utrecht daarentegen kon de score in de laatste fase van de 2e helft uitbouwen maar liet dat na. Onder aanvoering van invaller Oussama Alou volgde mogelijkheid op mogelijkheid. Maar het wilde maar niet voorin. Te gehaast en zonder veel overleg. Maar uiteindelijk maalde daar niemand om, want de punten gingen mee de bus in, terug naar Utrecht.

Volgende week de laatste wedstrijd. Dan wordt thuis, op Sportcomplex Zoudenbalch, om 15.15 uur (!) aangetreden tegen Almere City O19. De heenwedstrijd werd gewonnen, en daarmee was het ook wel gezegd. Het was geen goede partij van Utrechtse kant. De Domstedelingen hebben wat dat betreft iets recht te zetten.

Almere City O19 (momenteel 6e in de ranglijst), vecht met Excelsior O19 om plek 6 en kan de 3 punten dus heel goed gebruiken. De Rotterdammers spelen thuis tegen FC Twente O19 en moeten winnen om aanspraak te maken. Kortom, het is een spannende slotronde in de 1e Divisie Hoog!

FC Twente O19 - FC Utrecht O19 0-1

45. 0-1 Dino Janssen