Knappe inhaaljacht FC Utrecht O19

04 mei 2019

Voor rust twee hoogtepunten. Ruststand 1-1. Na rust FC Groningen op een comfortabele 3-1 voorsprong. Voor FC Utrecht het teken om een paar tandjes bij te schakelen. Een mooie 3-3 aan vlak voor tijd. Jammer dat de kansen op een overwinning in de absolute slotfase niet werden benut.

FC Groningen O19 - FC Utrecht O19 werd eigenlijk pas een wedstrijd, toen de thuisploeg een, zo leek het, comfortabele 3-1 voorsprong had genomen. Maar het venijn zat in de staart, want Utrecht was in staat om er een slotoffensief uit te gooien waardoor het in de 90e minuut langszij kwam.

Daarom was het Utrechtse kamp na afloop tevreden met een punt. "Wij gaven 2 goals wel heel erg makkelijk weg. Groningen had nog niets laten zien, kwam voor ons doel en prikte raak. Het was nota bene hun rechtervleugel-verdediger die binnenschoot. En bij de 2e goal was bij ons de organisatie -onnodig- zoek en daar profiteerden zij van" aldus trainer Robert Wijnands.

En daar had hij wel een punt. Groningen, maar ook Utrecht voetbalden het 1e half uur zonder echt gevaar te stichten. De bezoekers kwamen in de 28e minuut op achterstand omdat niemand oog had voor de meegekomen back en trokken dat in de 39e minuut via Zep Swijghuisen weer recht. Zie daar de 2 hoogtepunten uit de 1e helft.

Na de rust tapten beide ploegen uit een ander vaatje.

Nadat de Groningers in de 52e minuut de voorsprong weer te pakken hadden, domineerden zij enige tijd het spel. Dat kon ook, want Utrecht speelde veel te afwachtend. Eerder achteruit dan vooruit. En het leek helemaal beslist toen Joël van Kaam de stand voor de thuisploeg op 3-1 bracht. Een schier onmogelijke opgave restte voor FC Utrecht, in de 20 minuten die nog te gaan waren.

Maar doordat trainer Wijnands aanvallend wisselde bracht hij iets op gang wat zich gaandeweg uitbetaalde. Yassine Tekfaoui bekroonde zijn invalbeurt met 2 goede en belangrijke goals, waardoor de 3-3 eindstand op het bord kwam te staan.

Bij zijn 1e goal was Zep Swijghuisen belangrijk want het was zijn voorzet die precies op maat was. En bij de 2e goal van "Tek" was een andere invaller, Amoros Nshimirimana belangrijk. Zijn doorzetten zorgde voor onrust in de Groningse verdediging, waarvan Tekfaoui profiteerde.

Met wat meer geluk was de volledige buit mee de bus in gegaan, maar tot 3 x aan toe redde FC Groningen doelman Roorda in de slotfase met de voet op inzetten van Zep Swijghuisen, Tashreeq Matthews en Yassine Tekfaoui.

Een puntendeling, dus. En dat was jammer, want de volle winst had FC Utrecht O19 over koploper FC Twente O19 heen getild. De Tukkers speelden vandaag gelijk bij ADO Den Haag O19 en hebben nog een inhaalwedstrijd (tegen nummer 9. De Graafschap O19) tegoed. Over 2 weken gaat FC Utrecht O19 op bezoek in Twente.

FC Utrecht O19

Carlito Welink, Niciano Omzigtig (78. Amoros Nshimirimana), Ruben Kluivert, Tyrese Gemert (50. Raymond Huizing), Djevencio van der Kust, Michael Mulder (60. Jayden Macnack), Yassin Nasser (60. Yassine Tekfaoui), Dragos Albu, Zep Swijghuisen, Dino Janssen, Tashreeq Matthews (78. Rivilinio Neslo).

Volgende week speelt FC Utrecht O19 de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag O19. De uitwedstrijd op De Aftrap werd ongelukkig verloren. Er valt dus wat recht te zetten. De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.