Utrecht O17 speelde deze zaterdag een vriendschappelijk duel tegen de Zuiderburen van Royal Antwerp FC. Het was een leuke wedstrijd met veel strijd. Utrecht gebruikte deze wedstrijd ook richting het volgend seizoen en liet een aantal huidige O16 spelers minuten maken. De eerste helft koos Utrecht ervoor om enigszins in te zakken, de Belgen te laten komen en in de omschakeling toe te slaan. Antwerp had dan ook het meest balbezit, maar werd niet echt gevaarlijk totdat zij bij een hoekschop attenter waren: 0-1. Utrecht kwam, ook uit een corner, even later langszij. De corner werd afgeslagen, maar werd opnieuw ingebracht waarna de Belgische buitenspelval niet goed dicht klapte. Rick Meissen profiteerde en zorgde voor de 1-1 ruststand.

De tweede helft zetten de Utrechtse talenten hoger druk en hadden het initiatief. Desondanks kwam Antwerp opnieuw op voorsprong, nadat keeper Ahmed Azmi middenvelder Jaden Airewele inspeelde en deze laatste de bal te gemakkelijk verspeelde. Het antwoord van Utrecht was er al snel, middenvelder Achraf Boumenjal krulde een vrije trap vanaf de hoek van het 16m-gebied in de kruising. Het invallen van O17 topscorer Özcan Yasar, die zijn rentree na een blessure maakte, zorgde daarna voor veel dreiging. En met resultaat, een prachtige aanval over veel schijven werd verzilverd door Yasar: 3-2. O17 kon de overwinning niet over de streep trekken. Slap verdedigend ingrijpen op het middenveld zorgde ervoor dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Volgende week sluit O17 het goede seizoen af met een oefenwedstrijd op Papendal tegen Vitesse (aanvang 12.00 uur).

Alle supporters worden bedankt voor het volgen van de O17, fijne vakantieperiode toegewenst en wij zie jullie graag volgend seizoen weer langs de lijn.

"20  0-1  Royal Antwerp

"25  1-1  Rick Meissen

"42  1-2  Royal Antwerp

"46  2-2  Achraf Boumenjal

"69  3-2  Özcan Yasar

"73  3-3  Royal Antwerp

Opstelling: Ahmed Azmi, Wes Bottenburg ("41 Joshua Mukey), Rick Meissen, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek ("41 Achraf Boumenjal ("60 Stan Wassenaar)), Jaden Airewele, Hemn Ali ("41 Onur Demir), Fabio Hendriksen ("60 Mees Rijks), Ibrahim El Kadiri ("60 Özcan Yasar).