FC Utrecht versterkt zich met jeugdinternational Lonwijk

29 mei 2019

Middenvelder (19) komt over van PSV en tekent meerjarige verbintenis in Domstad.

De selectie van FC Utrecht wordt versterkt met middenvelder Justin Lonwijk. De 19-jarige jeugdinternational komt over van PSV en heeft in de Domstad zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2022 aan de Utrechters verbindt. In die overeenkomst is bovendien een optie opgenomen tot verlenging van de samenwerking tot medio 2023.

Lonwijk genoot zijn jeugdopleiding bij Willem II/RKC en stapte in 2010 over naar de academie van PSV. In Eindhoven doorliep de middenvelder vervolgens alle teams. Afgelopen seizoen speelde hij voornamelijk in Jong PSV. In 18 duels kwam Lonwijk tot 3 goals en 4 assists. De Brabander speelde jeugdinterlands voor Oranje Onder 16, Oranje Onder 17, Oranje Onder 18 en Oranje Onder 19.

“Een dynamische middenvelder met een goede techniek”, omschrijft Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht aanwinst Lonwijk. “Hij heeft lengte, een goed fysiek en veel power. Justin is een aanvallend ingestelde middenvelder die ook nog in de voorhoede uit de voeten kan. Een zogeheten box to box-speler. Het is een groot talent met nog veel ruimte voor progressie.”