Vandaag was het de dag dat, wanneer het allemaal mee zou zitten, FC Utrecht O19 kans op de 1e plek van de 1e Divisie Hoog zou maken. Dan moest concurrent FC Twente O19 bij Excelsior O19 verliezen (en waarom niet, gezien het feit dat Excelsior voor plek 6 in de eindrangschikking streed) en FC Utrecht O19 moest winnen van Almere City O19. 

 

De winst was er, al heeft deze een diep-zwarte rand. Na 65 minuten spelen, bij een 2-1 stand voor de thuisploeg, was er een 2e zware tackle op de benen van Jayden Macnack. Stond hij na de 1e keer nog op, de 2e keer bleef hij liggen. Nadat hij afgevoerd was naar het ziekenhuis volgde al snel de diagnose: een dubbele beenbreuk.

 

Omdat de blessurebehandeling en het wachten op een ambulance langer dan 30 minuten duurde, blies Bosscha af. Al met al was het een enorme anticlimax op een mooie voetbalmiddag, met lekker veel publiek en een stralend voorjaarszonnetje. Almere City was natuurlijk blij met de promotie en vierde dat, gegeven de situatie, ingetogen. Hulde daarvoor! Ook zij hadden zich waarschijnlijk iets anders van deze middag voorgesteld.

 

Het was de laatste wedstrijd van een lang seizoen. Spelers en technische staf van FC Utrecht O19 bedanken de supporters voor de steun. Graag zien wij u in het nieuwe seizoen weer in goede gezondheid langs de lijn. De voorbereiding op het seizoen 2019/2010 start op 17 juni a.s. Op zaterdag 22 juni wordt de 1e oefenwedstrijd gespeeld. Om 13.00 uur wordt aangetreden tegen Sparta Rotterdam O19.

 

Wij wensen u een hele fijne zomer!!

 

FC Utrecht O19 - Almere City O19 2-1 (65. gestaakt)

22. 1-0 Raymond Huizing

24. 1-1 Ricardo Fernandes

35. 2-1 Zep Swijghuisen

 

FC Utrecht O19

Fabian de Keijzer, Niciano Omzigtig, Ruben Kluivert, Reda Akmum, Djevencio van der Kust, Michael Mulder, Yassin Nasser (55. Jayden Macnack), Raymond Huizing, Zep Swijghuisen, Dino Janssen, Yassine Tekfaoui.