Vandaag stond de wedstrijd op het programma tegen Heerenveen o15. Een tegenstander die lekker vrij uit kon spelen omdat er niets meer voor hun op het spel stond. Voor FC Utrecht was dit een wedstrijd, na de gekregen informatie dat Vitesse verloren, had een hele mooie om te spelen. Kunnen wij de druk opvoeren of spelen wij de competitie gewoon uit? In de bespreking natuurlijk aangegeven dat er nog ergens voor te spelen was als er gewonnen werd.

1e helft:
We wisten wat er gedaan moest worden om Heerenveen onze wil op te leggen. Hoog druk geven en een compact spel spelen zodat de ruimtes klein bleven bij balverlies. In de eerste paar minuten had het elftal daar wel even moeite mee om precies op het juiste moment druk te geven. FC Utrecht kreeg meer controle op de wedstrijd en door een mooie diepte pass in de 18e minuut kon Strom S alleen doorlopen op de keeper en een mooi schot in de korte hoek afronden: 1-0. Door gelijk weer druk naar voren te geven wist Heerenveen niet echt goed met de situatie om te gaan, waardoor in een lopende aanval Bent werd vrijgespeeld aan de linkerkant, een goede actie maakte en een perfecte voorzet gaf op Storm S: 2-0 in de 28e minuut. Dit doelpunt gaf FC Utrecht de motivatie om door te gaan zoals wij hadden afgesproken. Hoog druk en kansen creëren. Dat resulteerde weer in een omschakeling waar een voorzet van Robin van der Horst weer op Storm de voor de 3-0 zorgde.

2e helft:
In de 2e helft lieten wij het even lopen. We gaven wel druk maar werden te makkelijk uitgespeeld. Slordig in de passing waardoor Heerenveen makkelijk kon in dribbelen. Dat resulteerde in de 44e minuut in de 3-1. Heerenveen kreeg hier en daar wat mogelijkheden, maar die kreeg FC Utrecht ook en juist in de eindfase was de laatste pass slordig. Uiteindelijk gaven wij niet echt veel weg, maar doordat er veel energie was gegeven in de 1e helft was de 2e helft minder. Er is gewonnen en we gaan ons opmaken voor de de wedstrijd van het jaar waar wij ons kunnen belonen voor de investering van het afgelopen seizoen.

Kunnen wij het worden? Dat zien we volgende week.